Paulk WorkBench plus atelier mobil de tamplarie

Variante de Paulk workbench 6

Rețeta de succes a lui Ron Paulk este relativ simplă. Lucrează ca tâmplar contractor de lucrări de construcții și renovări. Pentru a-și ușura munca a conceput un banc de tamplărie – mai mult o masă de montaj care să îi permită să elibereze suprafața de lucru de sculele cu care lucrează diferite faze. Pentru că a folosit SketchUp și a creat un proiect, s-a gândit să-l publice pe Youtube, cu parcursul montării a ceea ce va deveni cunoscut ca Paulk Workbench. Asta s-a întâmplat deja de mai mulți ani.

Tâmplarii americani și europeni au apreciat realizarea, s-au entuziasmat, au creat vâlvă în jurul ideii și l-au făcut celebru. Omul s-a prins că e o rețetă bună, a mai creat filmulețe pe canalul sau de Youtube și astfel dintr-un tâmplar obișnuit a devenit unul cu notorietate. Pentru că s-a asociat cu programul de CAD de la Google SketchUp, a mai primit un impuls de promovare și uite așa a ajuns să publice pe propria pagina de internet că în acest moment proiectele aflate în derulare sunt suficiente cât să nu mai caute noi oportunități de lucru. Adică îi merge bine.

Poate că ideea lui Ron ar trebui să îi motiveze pe tâmplarii noștrii autohtoni să înțeleagă că cea mai bună promovare le e la vârful degetelor. Când ai sculele zumzăind în lemn cum le are și Ron Paulk, atunci trebuie doar să filmezi, să publici gratuit online munca și să aștepți să culegi roadele. Notorietatea, cumulată cu pricepere și seriozitate este o rețetă veche de succes.

Ca să fie rețeta completa pentru Paulk Workbench, a apărut și varianta 2.0, apoi producția de serie. Teoretic orice tâmplar care se respectă începe munca prin a-și construi propriul banc de lucru, pe care apoi îl tot îmbunătățește. Sau își comandă, în cazul americanilor, la 630 de USD o banca de asamblare Paulk, gata montată. Mai poți cumpăra cu 10 dolari planurile și sunt convins că s-au vândut multe. Astea măcar sunt ceva verificat, oamenii au construit multe variante, chiar într-un interviu luat lui Ron am văzut că se presupune că s-au construit sute de derivații ale conceptului său. Exista chiar un club exclusivist, un fel de forum al celor care dețin scule Festool și care s-au asociat cu Paulk pentru a-i promova ideea. Uite așa, cumulând nume sonore, a căpătat greutate și ideea tâmplarului, și a ajuns să îi fie îndeajuns de bine. Cu siguranta e mai bun decât Ted Woodworking.

Atelier mobil – ART – Ron Paulk

Ce părere aveți, ideea de a construi un atelier mobil de tâmplărie vi se pare frumoasă? Exceptând limitările de gabarit impuse drumurilor europene, cred că un tâmplar cu casa-n spate ca melcul ar fi ceva inedit și foarte apreciat. Ne îndreptăm spre concepte și uzanțe care sunt obișnuite pentru țările avansate ca nivel de trai fie ca vrem fie că nu. Chiar daca încă avem câte un Dorel printre cunoștințe, priceput la toate, aproape gratis, să apelezi la un meseriaș certificat și autorizat va deveni firesc și nu vom mai strâmba din nas când plătim niște bani pentru munca prestată.

Variante de Paulk Workbench

Calitatea contează, e mai ieftină decât munca de mântuială, făcută de două ori.

Cu drag, de mâini dibace.

Paulk Workbench
18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.