Kraken Full Oak – masa cu blat și picior integral din stejar masiv

Masa Kraken Full Oak este una din navele amiral ale portofoliului nostru, o masă extrem de impunătoare ca prezență în orice amenajare interioară

Masa Kraken Full oak Masa Kraken Full Oak

Am prezentat în catalogul online Mobel Amadeus modelul de masă Kraken Full Oak, ca opțiune aparte de masă, complementar pentru modelul Kraken cu picior metalic. A fost prima dată când am văzut trecerea de la metal la lemn, deși anterior mai multe modele de mese s-au transformat în variante rustic industriale, nu invers. De regulă, metalul a înlocuit lemnul cum este cazul piciorului de la masa Georgia, disponibilă acum în ambele variante.

Lemnul masiv revine în opțiunea de achiziție ca preferință, am sentimentul că stilul rustic industrial are parte de un platou, și-a încetinit creșterea după 10 ani. Unele modele continuă să fie la fel de cerute, însă la Kraken ponderea picioarelor din lemn pare să depășească metalul.

Masa Kraken Full Oak

E adevărat că prețul pentru Kraken Full Oak este mai mare decât în cazul piciorului metalic. Am primit chiar oferte de la firme de confecții metalice care s-au re-orientat în piață și oferă astfel de suporturi de blat. Am primit oferte chiar de picior metalic de Kraken, semn că modelul a devenit unul foarte fabricat. Nu spun reprodus, n-am idee cine l-a fabricat prima dată, însă pot afirma că acum 8 ani, când îl prezentam în paginile acestei reviste eram singurii ofertanți de pe piața românească. Noi îl producem de mai bine de 10 ani, pentru export, unde continuă să fie apreciat.

Blatul care echipează acest model de masă poate fi construit în 2 variante. Cel mai cerut pentru Kraken Full Oak este cel cu bordura lungă organică, neregulată. Trimit email fiecărui solicitant de ofertă explicând cum este construit acest blat și profit de ocazia în care am fotografiat acum câteva zile o piesă, în detaliu, pentru a descrie mai detaliat aici opțiunile.

bordura dreapta si bordura organica
bordura dreapta si bordura organica

Blatul are grosimea de 2,8 cm pe toată suprafața. Bordurile sunt dublate, în mod diferit pe capetele înguste sau pe partea lungă. Capetele înguste ale blatului sunt dublate în oglindă, prin supradimensionarea blatului presat și întoarcerea bucății tăiate din capătul îngust, în oglindă, pe bordură. Bordura lungă este dintr-o singură bucaă, margine de scândură cu o șerpuire lină. De la o scândură folosim ambele borduri naturale, decojite și prelucrate pentru a elimina alburul.

Suprafața blatului poate fi șlefuită fin sau periată pentru a scoate în evidență fibra stejarului. Perierea lemnului de esență tare este un procedeu foarte apreciat, la nivel tactil.

bordura organica dublata Kraken Full Oak
bordura organica dublata Kraken Full Oak

Dosul blatului din imaginile cu această masă Kraken Full Oak este ranforsat cu profile metalice, pentru a preveni deformarea pe lățime a blatului. Niciodată deformarea naturala a lemnului nu se va întâmpla de-a lungul fibrei, ci doar pe lățime. În acest sens se practică pe dosul blatului crestături cu adâncimea de 1 cm pentru detensionarea fibrei.

dosul blatului masa Kraken
crestături de detensionare si ranforsare metalica
Masa Kraken Full oak
Masa Kraken Full oak
Masa Kraken Full Oak

Toate aceste precauții sunt necesare în cazul blaturilor din stejar masiv, integral. Dacă ar fi construit din elemente stratificate aceste precauții nu și-ar avea sensul. Am văzut în piață, la prețuri mult mai scăzute, mese similare ca aspect, dar care au blatul construit din panouri aglomerate, PAL sau MDF, cu furnir sau blind.

Uneori nu este stejar nici în furnir, ceea ce reduce costul spre minimul imaginabil, iar specificațiile spun doar – finisaj Stejar. Chiar și parchetul stratificat sau plăcile de PAL ori MDF melaminate au finisaj Stejar, am scris despre stejar Bardolino sau Sonoma, culori ce au prins la public prin sonoritatea exotică a numelor, dar n-au prea multe de-a face cu lemnul autentic, nici cu zonele de unde provine acel stejar.

Toate mesele și scaunele livrate de noi, ca producători, sunt finisate la comandă, iar opțiunile includ culoarea și nivelul de luciu al lacului. Această masă Kraken Full Oak va primi un finisaj Corn Antik Glossy, din paletarul disponibil prezentat în catalogul online, sub imaginea principală.

Apreciez în mod deosebit acest model și pare că va rămâne o variantă aleasă de mulți beneficiari. În acest moment știu că se găsesc piese livrate de noi în toate marile orașe ale României – Cluj, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța. La București doar în Corbeanca sunt peste 50 de piese.

Poate un video cu imaginile e mai ușor de vizionat.

Masa Kraken Full oak
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.