Poate o bancă de conversație să aducă comunicarea între doi oameni?

banca Gaze Burvill

Bancă de conversație, Tete-a-tete, bancă de sărutat sau loveseat, aceste denumiri sunt cele mai răspândite în spațiul englezesc pentru astfel de piese de mobilier.

Fie că sunt făcute pentru cameră, terasă sau grădină oferă două locuri de șezut poziționate antagonist. Tot trebuie să privești într-o parte ca să vezi fața celui așezat alături, dar dacă forma și dimensiunile permit, atunci cei doi, o pereche existentă sau în devenire, pot foarte ușor să își exprime non-verbal simțămintele.

bancă de conversație

Eu cred că a primit acest nume, pe partea amoroasă mai mult decât o bancă de conversație în urma rezultatelor obținute din utilizarea ei, predominant de perechile în devenire. Și el, și ea se pot așeza fiecare din partea lui ca și cum n-ar avea nicidecum treabă unul cu celălalt. Pare, repet, pare că forma băncii oferă libertate și mai ales lipsa unui angajament din partea fiecăruia. Se poate iniția o conversație sau se poate mima indiferența.

bancă de conversație

Cred că perioada în care apropierea dintre doi tineri era supravegheată de societate și familie a dus la necesitatea unor astfel de structuri de mobilier cu subtilă dedicație. Simpla așezare era suficientă ca să se considere batista scăpată. După faza conversației cu siguranță cautau o altă bancă de conversație, așezată mai retras, pentru alte preocupări de iubăreți. S-au fabricat astfel de piese de mobilier atât rustice cât și elegante, din lemn sau din metal, cu tapițerie sau fără. Sunt extrem de versatile.

Astăzi nu mai e cazul de a ne formaliza, deci pentru conversație s-ar putea să mai existe o șansă. Aș amplasa astfel de bănci în cabinetele psihologilor sau a mediatorilor de probleme în cuplu. Există separație sau apropiere, în funcție de starea celor doi și alegeri. Dacă se împacă, se pot pupa, dacă nu, se pot retrage într-o oarecare intimitate delimitată. Modelul de mai jos poate fi modificat de la side by side la back to back.

bancă de conversație

Poate și în parcuri, ar fi interesant să vedem cum reacționează oamenii. Am observat că băncile clasice de parc sunt ocupate doar de o persoană, chiar dacă mai încap 3. Cu locurile delimitate clar, așezate antagonist, poate ar simți fiecare că distanțarea socială există și este impusă și s-ar așeza mai ușor mai mulți, mai aproape. Ar ajunge atunci chiar bancă de conversație, dacă n-ar avea urechile astupate cu căști de telefon.

La aceeași categoria a fost inclus și un Gossip’s Chair, dar asta nu mi se pare potrivit, erau scaune cu măsuță, de telefon, ca și cele din articolul – Masuța cu taburet pentru telefon. La smartphone-urile din ziua de azi trebuie doar o tăviță, cât cea de la suportul de hărtie igienică.

Modelul de la Gaze Burvill este cel mai simplu și mai elegant în aprecierea mea și se pretează perfect unei grădini cu pretenții de peisagistică.

Bancă de conversație din stejar

bancă de conversație Gaze Burvill
bancă de conversație Gaze Burvill

E primăvară, e și firesc să faceți pregătiri!

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte interesante modelele, dar in contextul pandemie si a distantarii sociale nu sunt chiar cele mai potrivite.

    • #2 Comentariu nou

      daca sunteti de acord sa ii spunem distantare fizica, nu sociala s-ar putea ca intreg contextul sa aiba alta conotatie. Nu doresc si nu sustin distantarea sociala, trebuie doar sa stam la distanta fizica, insa sentimentele empatia si dragul de oameni nu trebuie estompate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.