Laiță din lemn – bancă tradițională cu spațiu de depozitare

laiță din lemn

O laiță din lemn este exact ceea ce se vede în imaginea de mai jos :

banca din lemn
Banca din lemn vechi in stil traditional romanesc

Poate fi cunoscută sub numele de laviță, iar dexonline ne spune că scândurile fixate pe picioare din lemn pe lângă peretele casei sau la poartă sunt laițe. La mine în Maramureș o laiță este o bancă cu brațe și spătar și cu ladă sub șezut.

laiță din lemn

Prima imagine de sus mi-a consumat ore întregi din viață, după publicarea articolului – Laite sau banci de hol din lemn vechi de brad. Primele 2 cu folos, astfel încât cele 14 bucăți fabricate pentru un olandez neserios care a renunțat la comandă, piese din lemn de brad recuperat, și-au găsit repede un stăpân. Problema este că din 2014 până acum am primit anual cel puțin 10 solicitări pentru astfel de piese și producătorul ce le-a făcut a refuzat să le mai reproducă. Drept e și că prețul era extrem de scăzut, omul și-a dorit doar să nu iasă în pierdere.

interior de casă veche

stiati ca?Prin urmare, dacă de azi înainte vă doriți laiță din lemn tradițională, pentru o amenajare interioară cu trimitere la cele vechi vi-l recomand pe Daniel Szasz din Târgu Lăpuș, maramureșean de-al meu care produce astfel de piese.

Dimensiunile sunt disponibile la comandă, pot fi variate, nu ca la cele din articolul din 2014 care erau toate la o dimensiune anume. Găsiți online pe FB datele lui de contact și vă asigur că răspunde prompt.

Casele vechi, din lemn sau cu aranjamente interioare tărănești pot primi un aport de autenticitate real folosind o laiță din lemn ca mobilier. I-am cerut dlui Szasz imagini reale și puteți evalua dacă intenționați să achiziționați o astfel de bancă, cât de mult corespund cu forma imaginată de voi.

Se pare că acest răgaz de coronavirus are pentru mulți meșteri conotații favorabile. Alături de comenzile online de te miri ce produse cred că oamenii au avut timp să navigheze și să caute pe internet referințe despre produse ce păreau altă dată de negăsit.

Sper să rezolv și eu cu o redirecționare din articolul vechi ca cererile de laiță din lemn să nu mai primească un refuz din partea mea și să se adreseze direct celui care poate oferi soluții.

laiță din lemn

Trebuie neapărat să menționez că interpretarea conceptului de laiță în viziunea prietenilor de la Șezi este o formă surprinzătoare, extrem de frumoasă.

Șezi - laita
Șezi

Cu drag, de frumos autentic.

laiță din lemn
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce pret are laita din imagine?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.