Lambriuri … invazia trecutului sau moda prezentului?

camera cu lambriuri camera cu lambriuri

Nu sunt eu prima care a observat ca moda este ciclică și se aplică și la lambriuri. Ceva ce odinioară a fost popular, revine cel puțin încă o dată în cursul vieții. Cred ca cu toții va amintiți, de casele bunicilor, respectiv a părinților acoperite cu panouri de lemn ( lambriuri). Pe vremea aceea, in voga fiind, lambriurile constituiau „ bunăstarea” unei familii. Ei bine, lumea s-a modernizat si acestea au fost lăsate in urma.

camera cu lambriuri

Scormonind eu blogurile de design interior, realizez ca după 40 , 50 de ani amenajările interioare cu lambriuri se afla din nou în preferențele iubitorilor de lemn masiv.

Anii 60, 70 au adus odată cu ei o invazie de aceste panouri de lemn, considerate atunci unul dintre cele mai controversate trenduri. Pe de-o parte se susținea căldura care o emana lemnul asupra unei locuințe, dar pe de alta parte, brutalitatea sa.

Revenirea la acest trend, care mai nou brusc a devenit „ retro-cool”, mă face sa observ mai bine dorul omenirii de o societate simpla, cu valori simple.  Personal, recunosc ca am sentimente contradictorii in ceea ce privește acesta voga: amintirile unui covor maro, canapea maro, pereți maro…nu mă tare încântă, …dar in același timp, nu am cum sa nu-mi amintesc cu drag unele camere ale copilăriei mele acoperite cu lambriuri.

lambriuri de lemn

Vă atrage acest trend reinventat ? Sau considerați ca anumite stiluri trebuie să rămână în trecut si atât?

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.