Lavoar din lemn – sculptorul Gabi Rizea explorează direcții noi

lavoar din lemn sculptat

Primul lavoar din lemn pe care l-am văzut a fost în casa lui Vasile Hotico la Ieud, făcut dintr-un dulap de lemn de tei. Formă simplă, eficientă, alături de cada din brad pe care familia lui o folosește în mod curent. Am considerat ideea un excentricism, dar totuși firească pentru un om care toată viața s-a ocupat de lemn.

lemn din Maramuresul istoric

În online-ul românesc există ceva oferte în acest sens, la costuri apreciabile și poți cumpăra produse cam unicate, dacă vrei neapărat să echipezi o baie cu un astfel de produs. În 2016 am scris un articol – Chiuvete din lemn – idei si concept pentru amenajari deosebite și la momentul respectiv ideea unui lavoar din lemn părea o nișă ne-exploatată, cu potențial. Timpul a făcut ca să înțeleg că cererea pentru astfel de chiuvete este sporadică, fluctuantă, cu greu poți construi un business centrat pe astfel de produse.

Recent, o cerere fermă m-a pus în priză și am căutat o soluție în direcția abilităților de sculptor ale lui Gabi Rizea. Lucrările lui le puteți vedea pe pagina GabrielArt.

Cel mai bun rezultat al întregului demers este fără îndoiala chimia favorabilă a discuției cu un om liber și vesel, și cu care simt că împărtășesc valori comune. L-am rugat să abordăm acest experiment fără așteptări, să vedem ce iese.

Drept urmare, este în lucru – în faza de finisaj – un lavoar din lemn cu dimensiunea exterioară de 50 de cm, interior de 38 de cm și înălțimea variabilă de 14-24 cm, pe margini. Lemnul urmează să fie protejat de apă cu ulei sau rășină epoxidică, urmează să decidem prin testare cea mai bună soluție. Beneficiarul a primit imaginile din faza intermediară, dar nu s-a decis, încă.

stiati ca?

Gândul meu de acum este că în varianta în care schimbul nu se finalizează îi voi cere lui Gabi Rizea acceptul să ascundem o imagine cu acest lavoar din lemn în paginile StejarMasiv.ro, într-un articol, și să-l oferim cadou celui care găsește imaginea.

Între timp s-au mai ”născut” alte forme din lemn cu destinația de lavoar, poate există intenții nematerializate și unii cititori doresc o astfel de piesă neștiind cum să o procure. Aveți din partea mea recomandarea să o solicitați direct lui Gabi Rizea, are resursele și priceperea să vă îndeplinească visul. Intrați în contact cu el pe pagina de Facebook.

lavoar din lemn sculptat
lavoare din lemn sculptat

Gabi, cumva-cumva trebuie să ne vedem în viitorul apropiat, cu timp și tihnă pentru o poveste, lungăăă!

Citește și – Cadă din lemn – produs Xylino – Nicu Ivănescu

Gabi Rizea - sculptura
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Imi place ideea de lemn , de natural , dar cum se vor comporta in timp aceste produse, cum se vor curata ?
    Va admir si-mi place tot ce vad la „Stejar Masiv” chiar daca nu mi le pot permite .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.