Lemnul masiv … sau de esenta tare

stejar stejar

Lemnul masiv sau lemnul de esenta tare are o poveste foarte veche, mai veche decat oricare dintre noi, am putea spune ca noi am invatat de la el unde si cum il  putem folosi astfel incat sa aducem in casele noastre o atmosfera calda.
Impactul vizual, textura, culoarea naturala si rezistenta la uzura, sunt doar cateva atuuri care ne fac sa nu ne mai intrebam de ce acest material poate fi folosit de atata vreme in absolut orice stil de amenajare reusind sa satisfaca si cele mai pretentioase si extravagante gusturi.

Aproape orice locatie poate dobandi o nota sofisticata odata amenajata cu lemn de esenta tare, fie ca vorbim de o curte, de gradina interioara sau exterioara, de semineu, de o mobila, de un perete, de o scara, de un gard, de un bar, despre obiecte decorative, despre coloane sau capiteluri si ce ne-ar mai putea trece prin minte, toate au in comun o imagine de distinctie, rafinament si eleganta.

Faptul ca exista mai multe tipuri de lemn masiv  nu este o noutate si nici nu vreau sa o prezint in  felul acesta. Lemnul de esenta tare provine din copaci precum cires, artar, stejar, frasin, nuc, fag sau mahon. Acest tip de lemn este mult mai rezistent si se conserva bine pentru o durata mai mare de timp. Lemnul de esenta tare este recomandat si atunci cand faci focuri de tabara sau frigi carnea pe gratar, pentru va arde pentru mult mai mult timp si va emana un aer mult mai fierbinte decat lemnul de esenta moale…insa eu nu va recomand sa il folositi la asa ceva, il veti risipi, ci mai degraba pentru amenajarea sofisticata a casei dumeavoastra.

Odata cu venirea primaverii si galeria foto a lemnului masiv…va avea o alta forma. Enjoy!

nuc esenta tare

mahon esenta tare

frasin esenta tare

fag

cires

lemn masiv esenta tare

Finisajul lemnului de esenta tare aduce un plus de estetică prin evidențierea fibrei naturale. Protejarea cu un lac crește durabilitatea acestui finisaj și protejeaza lemnul de umiditatea din atmosferă.

nuc
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou
  2. #2 Comentariu nou

    Intrebarea este unde poti gasi asa ceva? Sau pe cineva sa o faca, pentru ca nu sunt tamplar si nu am uneltele necesare 🙂

  3. #3 Comentariu nou

    Lemnul masiv este lemn masiv si daca e din brad sau alun … masivitatea este data de marimea bucatii din care e facut un obiect si nu de greutatea in sine a materialului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.