Licitațiile de mobilă veche

Licitațiile de mobila

Pentru cei mai mulți români licitațiile de mobilă rămân în memorie ca și scena în care lovitura de ciocănel marchează sfârșitul unei înșiruiri de cifre redate amețitor de repede, într-un film american cu bărbați la costum și dame cu privire afectată. Uneori mai apare Anonimul de la telefon ce îi dictează unui valet cu mănuși albe când să ridice mâna.

Licitațiile de artă nu sunt comune în Romănia, însă piese din lemn masiv aparținănd autorilor români au făcut de-a lungul anilor parte din oferta marilor case de licitații din lume și s-au vândut la un nivel apreciabil al prețului. Pentru un salariat cu venituri de 200 de Euro scena este și va rămâne un mit ”de film”, însă există și alti oameni, în afară de Adrian Năstase, care apreciază arta și au la dispoziție sume considerabile pentru a le investi.

licitațiile de mobila veche

Update 2021 – Avem și în România site-uri de licitații cu obiecte frumoase, este cu adevărat incredibil ce poți găsi pe-acolo.

Online-ul este plin de situri care găzduiesc licitații, peste tot e plin de mobilă veche, stil, de lemn masiv, victoriana, Louis al xx-șpelea, prețuri care uneori sunt neverosimil de mici sau inimaginabil de mari. Ce am dedus este ca în China se prețuiește orice bucățică de lemn ce este autentică și conferă prestanță posesorului. Dinastia Ming costă zeci de mii de dolari, Louis al XV-lea se găsește și sub 100 de dolari. Lume multă, mușterii puțini, vorba lui Caragiale, marfă pe măsură, după buget.

Englishfurniture Chair Clock paint secretary

 

ciocan de licitatie
Secretary desk 2400 USD licitatiile

Nu am găsit sau nu am întâlnit eu mobilă din Rusia la licitațiile pe care le-am parcurs. Mai nou m-am înscris pe un site românesc de licitații de artă, am oferit însă am rămas uimit cât s-a dat pe ceea ce voiam să cumpăr. Adică de 5x sau 10x prețul de pornire. Trebuie pușculiță babană.

Trebuie să-l urmăriți neapărat pe Drew Pritchard, eu sunt fascinat de ceea ce se poate găsi la licitațiile de mobila, la anticari, dar mai ales în târgurile de vechituri. Ai nevoie de o bază solidă de cunoștințe pentru a nu lua țeapă, însă gunoiul unuia poate fi comoara altcuiva.

Cu drag, de modă veche.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Licitațiile de mobila
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  ma poti ajuta cu cateva site-uri sau case de licitatii unde se vinde mobilier vechi atat in romania cat si in afara tarii

  multumesc anticipat

  o zi buna

  ciprian d

  • crede-ma că nu stiu, ebay sau amazon sunt la fel de bune, dar sunt si multi samsari de mobila care cumpara si vand …
   E destul de controversat domeniul.

 2. #3 Comentariu nou

  oare face cineva in RO mobila pe comanda din mdf+ elemente din lemn masiv?

 3. #4 Comentariu nou

  cum pot comanda?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.