Linguri din lemn – Cioplit dintr-o bucată

lingura de lemn

Personal am o afinitate pentru acest instrument aparent banal și cred că aportul unei linguri din lemn în bucătărie este foarte important. Eu am o lingură de lemn pe care o folosesc frecvent la amestecarea sosurilor și alta, mai exact o spatulă de care nu mă despart pentru a învârti în tigaie. Teflon, Tefal, chestii sensibile și care necesită grijă. Ultima tigaie am donat-o pentru că vroiam alta nouă, dar am grijă de ustensilele din bucătărie ca de ochii din cap, cred că ține de plăcerea cu care pregătesc mâncarea. Pentru mine e vorba de o relaxare imposibil de substituit.

lingura de lemn
linguri din lemn cioplite și incrustate

http://cioplitdintr-obucata.blogspot.ro este un blog unde veți găsi pe un om sincer și iremediabil îndrăgostit de lemn, o doamnă, pasionată și pricepută în cioplitul lemnului. Eu am comandat 2 linguri din salcâm și am asigurat-o de acceptarea mea totală necondiționată asupra termenelor și a costurilor, chiar dacă nu le știu. Lemnul de salcâm mi se pare fabulos, are fibra atât de răsucită și este extrem de rezistentă, de aceea este preferată în aplicațiile care au treabă cu atingerea apei. Sper să iasă o treabă faină.

lingura de lemn

Pentru cei ce vor să meșterească găsiți aici un tutorial despre crestarea lemnului pe care vi-l arăt doar ca idee și vă îndemn să citiți direct articolul publicat cu toate detaliile de execuție și imagini.

Am mai scris despre acest blog in articolul –Cioplit dintr-o bucată – linguri de lemn– și mi-am arătat deschiderea pentru orice alt meșter ce lucrează cu mâna lui de a-l prezenta și recomanda în paginile noastre.

lingura de lemn

M-aș apuca de cioplit lângă d-na Roxana, acolo unde ea stă la umbră de măslin. Mi se pare că momentul ar fi un lux de răsfăț, cu tihnă și detașare de realitate. Pentru cei ce încă n-au experimentat cum este munca și bucuria rezultatului propriului efort fizic, cu îndemânare cioplirea unei linguri din lemn poate este primul pas pe care merită să-l facă.

Cu drag, de mîini dibace.

lingura de lemn
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Nu mentionati lemnul din care sunt confectionate. Ar fi de interes un articol despre aspectul diverselor tipuri de lemn de foioase si, de ce nu, rasinoase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.