Masa extensibila Provence – Corn Antik sau Old Dutch

masa extensibila din stejar masiv Masa extensibila Provence English si Corn Antik

Modelul de masă extensibilă Provence este produsul tractor al fabricii de peste 15 ani. Se produce constant, are un preț de achiziție absolut decent și poate fi finisată în oricare dintre nuanțele disponibile dacă căutați cuvântul Culorile în caseta din dreapta sus, pe floating bar.

cere pret mobila mobel amadeus

Am prezentat-o și o voi mai prezenta de fiecare dată când mă întâlnesc la finisaj cu acest model pentru că am senzația că în materie de normalitate este greu de întrecut acest design. E arhicunoscut, dacă publici această imagine va corespunde cu pictograma înscrisă în memoria fiecărui om la denumirea masă.

masa extensibila din stejar masiv
Masa extensibila Provence English si Corn Antik

Provence este disponibila cu următoarele variante de extensie, toate la aceeași înălțime la nivelul blatului mesei, 78 cm.

 • 140(ext la 190) x 80 cm – 6-8 persoane
 • 160(ext la 220) x 90 cm – 8-10 persoane
 • 180(ext la 240) x 100 cm – 8-10 persoane
 • 200(ext la 280) x 100 cm – 10-12 persoane

Indiferent de dimensiunea aleasă, se poate opta fără costuri suplimentare pentru orice variantă de finisaj, iar termenul de livrare este relativ redus, pentru o masă produsă la comandă. Recomand ca toate finisajele să fie cu perierea fibrei și alegerea unui lac mat sau cel puțin semi-lucios. Puteti afla cum sa alegeti un set de masa si scaune, aici.

masa extensibila din stejar masiv
Masa extensibila Provence English Antik si Corn Antik

Am prezentat în imagini colaje cu masa finisată Old Dutch ( sau English Antik) cu lac lucios și Corn Antik, lac mat. Provenienta finisajului închis este rezultatul a doua retete diferite cu rezultat insesizabil și în fabrica noastra a ramas acest amestec de denumiri. Sunt sinonime, doar denumirile difera – Old Dutch inseamna English Antik. Nuanța era similara, la varianta englezească se aplicau procedee de antichizare mai dure.

Elementele de îmbinare sunt mai vizibile pe culoarea Corn Antik, care este o variantă de nuanță asemănătoare mierii, foarte apropiată de culoarea naturală a stejarului. Am primit solicitări ca lemnul să fie cel mai puțin finisat, cât mai aproape de natural, și am recomandat Corn Antik, tocmai pentru aceste cerințe. Old Dutch este preferat de conservatori, de cei care preferă amenajările interioare clasice, vintage cel puțin, în culori soble, elegante, unde lemnul ”se ghicește” sub finisaj, dar nu este atât de evident ca și textură. Rămâne ca în urma perierii doar simțul tactil să anuțe discret că sub palmă se află stejar, masiv, natural.

masa extensibila din stejar masiv
Masa extensibila Provence English si Corn Antik

Este nevoie de o uniformizare a culorilor, lemnul de stejar natur are diferențe de coloratură care nu dau bine cromatic pe un blat de masă. Cred că imaginea de elemente de parchet reprezintă cel mai bine mozaicul de nuanțe naturale ale lemnului, iar celor ce-și doresc acest gen de prezentare a lemnului sunt disponibile blaturi tip parchet unde nu se uniformizează nuanțele.

Citește cum să alegi blatul din lemn masiv și detaliile opționale gratuite pe care le oferim ca producător.

Pentru un blat din stejar, construit pe sistemul de ramă care încadrează o parte centrală din elemente alipite, este bine să avem uniformitate, să privim la lemn, la fibră, la sistemul constructiv al blatului care compun estetic senzația totală de lemn masiv, de masă fabricată din stejar masiv. Extensia se împachetează și dispare sub cele două jumătăți ale blatului. Rotația se face pe balama lemn pe lemn, iar culisarea celor două jumătăți e făcută tot pe lemn. Practic feroneria metalică a acestui tip de masă este compusă doar din prezoanele fiecărui picior, nuturile de îmbinare a celor două părți de blat și clemele de fixare de sub bordura laterală a mesei care prind părțile componente ale blatului extensibil.

masa extensibila din stejar masiv
Masa extensibila Provence English si Corn Antik

Masa Provence a mai fost prezentată și în articolele:

masa extensibila din stejar masiv
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ce pret are o masa extensibila pentru 10-12 persoane, cu finisaj stejar aspen, sau ceva similar si care este termenul de livrare pentru Bucuresti?

 2. #3 Comentariu nou

  Buna ziua, ma intereseaza pretul pentru setul masa si scaune Provence pentru 6-8 persoane. Va multumesc

 3. #5 Comentariu nou

  Salut Calin! Care este pretul acestei mese extensibila Provence English si Corn Antik 160(ext la 220) x 90 cm – 8-10 persoane ?

  Dar scaunele Cellio ce pret ar avea daca se achizitioneaza un set de 6 bucati ?

  Multumesc si iti doresc succes in realizarea acestui site!
  Kodro

 4. #6 Comentariu nou

  Va rog sa-mi spune-ti ce preț are aceasta masa!!Va multumesc!

 5. #7 Comentariu nou

  Am omus in mesajul anterior sa spun dimensiunea mesei care ma interesează!Vreau sa stiu prețul mesei pentru 12 persoane,cea mai mare! Va multumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.