Locuinta ecologica „Made in Romania”

casa inovativa

O locuinta ecologică este cel mai bine reprezentată de descrierea ca fiind o casa realizata din materiale si finisaje 100% naturale. De ceva vreme incoace Romania gusta partea verde a arhitecturii, si pare sa se impace foarte bine cu ea. Si deoarece tărisoara noastra nu are o traditie a caselor ecologice,constructorii si arhitectii nostri sunt mai inovatori ca niciodata. Dupa ce folosesc materiale de constructii biodegradabile ei stiu ca acestea pot genera pierderi fara modelelarea formei cladirii  intr-un fel in care se poate adapta la conditiie de mediu.

In primul rand, o casa ecologica este o casa inteligenta, care nu prezinta nici un fel de pierderi de energie, atat caldura cât și energie consumată, deoarece este foarte bine izolata si totul este reciclabil (chiar si apa de la toaleta provine din apa de ploaie). Inclusiv materialele din care este realizata pot fi reciclabile ( de exemplu poate fi construita din pamant presat).

Astazi am sa va arat un proiect ecologic „ made in Romania ” care pe mine m-a impresionat si care imi reaminteste de creativitatea si inovativitatea care zace in acest popor.

Locuinta ecologica Made in Romania

casa inovativa - Locuinta ecologica

design interior prefabricat - Locuinta ecologica

detalii de design interior - Locuinta ecologica

design interior modern romanesc - Locuinta ecologica

Lemnul este omniprezent și contribuie din plin la sentimentul de căldură al casei. La interior au fost lăsate la vedere o parte din elementele de structură din lemn tocmai pentru a simplifica decorațiunile interioare și pentru a beneficia de aportul familial al fibrei naturale pe care lemnul o transmite de mii de ani. Asociem tot ce este din lemn cu naturalețea și spre deosebire de metal și sticlă care sunt reci apropierea de natură se realizează mult mai ușor atunci când ne înconjurăm de astfel de elemente tradiționale.

Poziționarea ferestrelor este cu o anumită înclinație care favorizează pătrunderea luminii naturale într-o cantitate mai mare pe o perioadă mai lungă din ciclul diurn.

Orice proprietar care doreste pentru caminul sau dezideratul de Locuinta Ecologică trebuie să considere că amprenta energetică a clădirii trebuie să fie minimă, însă nu trebuie sacrificat totul în numele economiei de energie sau a minimizării impactului asupra mediului . O Locuinta Ecologică trebuie să fie un compromis utilizabil, confortabil și eficient.

design interior contemporan romanesc

casa ecologica - Locuinta ecologica

dormitor intr-o Locuinta ecologica

baie ecologica in Locuinta ecologica

detalii de design interior - Locuinta ecologica

Sursa

8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.