Loveseat – canapea sau sofa pentru două persoane

Mission Loveseat

Privim denumirea de loveseat ca ceva atipic când de fapt istoria ne arată parcursul apariției acestor scaune mari, ce pot găzdui două persoane într-o cu totul altă lumină.

Pe la 1700 au apărut în zona franceză scaune supradimensionate ca să poată sta așezate doamnele cu rochii voluminoase, însă repede utilitatea s-a dovedit alta. Aceste sofa au permis domnilor care făceau curte domnițelor să ia loc într-o apropiere mult mai intimă decât până atunci. Se numeau tete-a-tete doar după ce rochia nu a mai ocupat întreg spațiul și domnul putea ține de mână pe ascuns în prezența altor persoane mâna celei pentru care sufletul îi fremăta. Citește Encyclopedia Britannica !

Amish Mission Loveseat Sofa

Loveseat este denumirea engleză, însă nu e singura sub care aceste scaune duble au fost cunoscute. Găsim piese de mobilier cu utilitate similară cu cea de loveseats și sub numele de : bancă de curtat, bancă de sărutat sau pur și simplu Conversation Bench. Un British Two Seaters era neapărat tapițată, cu pernele individuale sub fundurile ocupanților.

Stilul Amish sau Mission au păstrat acest tip de bancă cu două locuri și au piese excepționale, fabricate din stejar. Piesele de 1+2+3 locuri din ziua de azi au origini mai puțin cunoscute. Pe o canapea de 3 locuri azi, un ocupant se poate întinde, însă cea de 2 locuri mi-a fost multă vreme greu de înțeles, ce rațiuni făceau să existe o astfel de piesă.

Avem și noi 2 piese din gama loveseats – Perla și Chesterfield, ambele tapițate, fără prea mult lemn, însă după însușirea acestor cunoștințe și fapte vechi, istorice, parcă aș vedea o sofa mai elegant construită pe un cadru din lemn, doar cu spătarul și șezutul tapițate. Sigur că spațiul pe care îl mobilează ar trebui să fie un living room, fără partea de Home Cinema, presupunând că spațiul de locuit mai poate avea astfel de separații ale unor încăperi.

Balansoare Loveseat

Societatea însă a avansat, tinerii pot interacționa fără opreliști și totul este permis. Curtarea unei fete, începutul unei relații, parcursul flirtului sunt noțiuni aproape inexistente, vizibile doar în reclame. Nu mai e nevoie reală de nici un loveseat, nu mai avem ceaiuri dansante sau melodii cu denumirea de blues, ca să mai trăiască fiorul unei apropieri ce era altfel imposibilă. Mai degrabă s-ar combina într-o piscină încălzită.

Nu m-am decis care vremuri îmi plac mai mult, știu sigur că dinozaurii cu care se joacă copiii mei ne simbolizează prea bine pe cei trecuți de 40 de ani.

Să nu uit … pentru gădină există totuși denumirea de loveseat pentru două scaune care pot fi despărțite de o măsuță, poate pentru 2 seniori care zâmbesc agale după ce au îngăduit și păstrat iubirea mai multe decade.

RSPB Loveseat

Poate dau idei tâmplarilor care își caută vocația, am mai scris un articol de ceva vreme în care menționam ce ni se cere și nu se fabrică sau nu se găsește în oferta de pe piața românească – Topul produselor pe care nu le fabricam, dar au fost solicitate

Cel mai bun exemplu este masa pentru telefon – Masuța cu taburet pentru telefon

Mă opresc, amintirile mă chinuiesc, fac corelații cu vremuri ce nu vor mai fi …

Bow Arm Slat Loveseat Amish Glider
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.