Mânere din lemn pentru mobilă

mânere din lemn pentru mobila

Sunt câteva accesorii ce par minuscule ca preț, definitorii ca aspect final și aici mă refer la mânere din lemn sau picioare pentru corpurile de mobilă.

Fie vorba doar între noi, de regula la mobila din PAL și MDF se montează mânere de fabrică, la acest tip de mobilier debitarea, găurirea la punct fix și asamblarea este partea de meserie. Se lucrează cu elemente prefabricate.

mânere pentru mobila
Mânere din lemn pentru mobilă 23

Am avut recent nevoie de mânere din lemn pentru câteva corpuri și după ce am dat o tură să alegem gata făcute am renunțat și le-am făcut noi, în atelier. Am realizat atunci că ce se dă și ce se plătește are foarte multe interpretări. Poate fi ceva mizilic sau înfiorător de scump, fără o diferența clară de formă sau material care să justifice.

Am venit atunci la taste, am căutat pe net imagini cu ”Wooden Handle” și le-am salvat pentru inspirație.

Mânere din lemn ca inspirație

Îmi surâd prețurile de pe Etsy.com, eu cred că acolo mulți oameni isteți acoperă nișe și fac bani frumoși, în țări cu curierat la costuri scăzute.

Am produs pentru corpurile noastre mânerele, care nu au fost identice cu nici un model de inspirație. Le-am determinat forma empiric, folosind frezele din atelier, disponibile. După 2 încercări și pe pipăite am căzut de acord cum e simplu și repede. Le-am produs în bare lungi, din care am tăiat segmente.

mânere din lemn stejar masiv
Mânere din lemn pentru mobilă 24
mânere din lemn pentru mobila
Mânere din lemn pentru mobilă 25

Sunt piese mici, e drept, atât mânere din lemn, cât și picioarele de corpuri. Au dimensiuni reduse, forme relativ simple și un consum redus de material. Valoarea lor ar trebui să fie dată doar de timpul alocat producerii, deci mai mult manopera.

Ok, sunt de acord, sunt modele de mânere din lemn care implică și metal, e nevoie de prelucrări prin strunjire sau șlefuire, care nu se fac în timp scurt și implică utilaje. Alama este scumpă, doar materialul și am senzația că găsești tot mai puțini oameni care pot executa prelucrări metalice custom.

Alegerea mea este întotdeauna de a simplifica lucrurile. Aș prefera push-pull dacă n-ar costa cam prea pipărat. Nu mă deranjează sertarele care culisează lemn pe lemn, de fapt chiar am numărat în minte și am în casă 3 Blum-uri și 16 sertare antice, fără feronerie de culisare. Nu am un nivel de trai mai scăzut din cauza asta. Mai țineți minte masa cu sertare?

Sper să alegeți și voi simplitatea, când ceva costa prea mult, față de ce face.

butoni rotunzi
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.