Masa Aurelio – Masa Lombardo – similitudini și diferențe

masa Lombardo

Pentru că imaginile din mediu online sunt determinante în achiziția unui produs la distanță am decis să folosesc formatul WebP la comparația dintre masa Aurelio și masa Lombardo. Se pare că nu acceptă WordPress așa ușor, deși recent s-a upgradat masiv la Gutemberg. N-am reușit, deci avem tot JPEG în loc de WebP.

Ambele mese fac parte din colecția meselor fabricate din lemn masiv de cer – stejar sălbatic. Dacă vreți să aflați particularitățile acestui tip de lemn vă invit să citiți două articole :

Masa Aurelio este un produs relativ recent intrat în portofoliu nostru, foarte similară cu masa Lombardo care aniversează mai bine de 5 ani în online și peste 10 în producție. Am realizat că doar în catalogul de mobilă Mobel Amadeus am prezentat modelul Lombardo, însă nu i-am acordat nici un articol separat în paginile revistei StejarMasiv.ro.

Despre masa Lombardo este relativ simplu de prezentat caracteristicile, pentru că se încadrează în aspectul rustic, cu puține tușe de industrial. Piulițele vizibile pe lateralele bordurii lungi, sub blatul de 3 cm grosime doar amintește de piesele metalice firești mobilei cu caracter industrial. Aspectul aparent conferă masivitate și robustețe, putând fi ușor accesorizată cu scaune pe structură metalică. Bordura inferioară, de pe fața de dos a blatului este adâncită, cu o frezare ce continuă și pe cele patru picioare, pe tot perimetru inferior al blatului. Am menționat anterior în articolul – Casa din Brasov construită pe structură din lemn de cer –  prezența unei mese Lombardo într-o casă din lemn din Brașov, construită la rândul ei din lemn masiv de cer. Doar ceru-i limita!

masa Lombardo
detaliu piulită metalică
masa Lombardo
masa Lombardo cu dimensiuni de 300×100 cm

Masa Aurelio în schimb nu are elementele metalice, arată doar lemn pe toate suprafețele expuse privirii și folosește tehnica dublării bordurii de blat pentru o senzație de grosime aparentă extrem de apreciată. Blatul de la Masa Aurelio pare gros de 6 cm, iar marginea lui este în același plan cu fețele picioarelor. Țargul este puțin retras pentru a evidenția masivitatea celorlalte 2 componente constructive. Secțiunea picioarelor la masa Aurelio este identică cu cea de la masa Lombardo, de 10×10 cm.

masa Aurelio
Masa Aurelio
masa Aurelio
vedere laterala masa Aurelio
masa Aurelio
detaliu blat – picior – țarg – Masa Aurelio
masa Aurelio
detaliu de blat pe colț – Aurelio

stiati ca?Sfat: vă recomand ca pentru 8 locuri ergonomic confortabile să alegeți dimensiunea de 200×100 cm pentru blat, pentru a rezerva ocupanților de pe atura lungă câte 60 de cm . Oricum, confortul este suficient, fiecărui comesean brațele îi vor ocupa un spațiu mai larg decât cel necesar picioarelor și scaunului. La mesele care nu au picioarele poziționate în colțuri și se sprijină pe picioare cu prindere centrală, cum sunt modelele Kraken sau Georgia ori Sigma, tot pentru 8 persoane sunt suficienți 180 cm lungime cu 90 sau 100 cm lățime.

Cu drag, de forme frumoase.

masa Lombardo
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.