Poartă maramureșeană de vânzare – 2000 de euro

poartă maramureșeană 2000 euro

Pare hilar, greu de crezut să coste atât, însă am discutat cu Valentin Dobre, din Ploiești și datele despre această poartă maramureșeană sunt următoarele:

Demontată, așa cum se vede în imagini, aflată în incinta Parcului Industrial Ploiești. Este adusă din Maramureș, cu o destinație inițială care se pare că s-a schimbat și potențialul cumpărător a renunțat la achiziție. Se poate vedea azi, mâine 5 februarie 2019, cu condiția contactului direct cu Valentin Dobre la telefonul – 0735375262.

poartă maramureșeană 2000 euro

Dimensiuni stâlpi – 4,20 m, deschidere 7,20 m. Material Stejar. Acoperită cu draniță în cioc. Poartă veche, autentică, care a fost instalată undeva. Din discuție am aflat că este imperios necesară vânzarea până în 5 februarie altfel ajunge lemn de cherestea, fără a înțelege rațiunea acestei grabe uriașe. Cu siguranță dintre cititorii acestei reviste există cineva interesat și ar achiziționa-o dacă timpul de răspuns ar fi de minim o săptămână.

Update 5 februarie 2019 – Poarta s-a achiziționat de către cineva care o va duce la Valenii de Munte. Mi s-a promis că voi primi imagini cu această poartă maramureșeană montată în poziția finală.

Update 6 februarie 2019 – S-a renunțat la achiziție si inca este disponibilă poarta. Motivul – este prea mare, ca dimensiuni totale. Cca 10 m lațime si 4,20 înălțime. Revin mâine cu dimensiunile pe elemente si alte imagini.

Din discuția cu un meșter din Bârsana am aflat că doar materialul valorează mai mult decât 2000 de EURO, iar o poartă similară, sculptată, nouă, ar fi în jur de 8000 de EURO. Drept urmare, cu rezervele de rigoare necunoscând exact situația de la fața locului m-am gândit să public imaginile cu această poartă maramureșeană, poate se întâmplă o minune și nu ajunge cherestea.

poartă maramureșeană 2000 euro

În timp, am mai publicat imagini cu altă poartă maramureșeană, în 8 stlpi instalată la casa unui prieten și știu sigur că a costat aproape 20.000 de EURO. O altă poartă maramureșeană, instalată în spatele primăriei din Baia Sprie este motiv de oprire și cadru pentru fotografii de vis, pentru turiștii ce ajung la noi în zonă.

Nu am nici cea mai mică idee dacă am făcut bine publicând acest articol, fără a putea verifica veridicitatea informației, dar sper ca șansa de a salva o astfel de lucrare să fie reală și să primesc ulterior imagini cu această poartă maramureșeană montată undeva, la un nou proprietar, fericit.

Cu speranță!

poartă maramureșeană 2000 euro
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    cu parere de rau , cam tarziu am prins acest anunt dar sunt interesat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.