Masa Bastion – o fortăreață care are nevoie de spațiu

Masa Bastion

Am scris despre multe mese din lemn de cer, însă nici una nu are caracteristicile pe care le are Masa Bastion.

masa Bastion
Masa Bastion - o fortăreață care are nevoie de spațiu 14

Să începem cu structura de susținere a picioarelor. Să le spunem picioarele mesei ar fi o nedreptate, la această masă, atât structura care susține blatul, cât și blatul în sine sunt impunătoare și deosebite luate separat … darămite împreună.

masa Bastion
Masa Bastion - o fortăreață care are nevoie de spațiu 15

Primesc cereri des pentru mese de dimensiuni liliputane, din gama celor care arată bine mari. Un Kraken Full Oak nu se poate livra la 120×60 cm pentru blat. Nu că nu s-ar putea debita lemnul la aceste cote, departe de mine să exclud posibilitatea tehnică, însă ar fi o blasfemie.

Masa Bastion trebuie echipată cu puține scaune, aș zice două, aș vedea-o ca birou pentru un om ce lucrează într-o industrie solidă, în construcții, în investiții financiare, în imobiliare. Undeva unde să ofere stabilitate, anduranță, siguranță.

masa Bastion
Masa Bastion - o fortăreață care are nevoie de spațiu 16

Poate ar merge și ca masă de consiliu pentru un board de conducere restrâns, de 4 persoane. Nu aș recomanda nimănui un blat mai mic decât 240×100.

Poți bate cu pumnul în masă și să te sprijini în ea, ca F.D. Roosvelt când a spus ” Do not tell me – It can’t be done” la cel 4 cm grosime pe toată suprafața și 8 cm pe toată bordura perimetrală. Este singura masă din portofoliu nostru, cu asemenea masivitate.

Trebuie să te decizi bine unde o amplasezi, pentru că după ce pleacă cei doi bărbați zdraveni care au montat-o nu o mai miști din loc. Dacă accidental te lovești de colțul mesei, ai să simți locul respectiv zile întregi.

Dacă o echipezi cu 10 scaune la un blat de 240×100, cum cere ergonomia, s-a dus tot farmecul masiv al structurii de susținere a blatului masiv de stejar. Masa Bastion nu este o masă de living oarecare, are nevoie de spațiu, are nevoie să fie expusă pe o latură ca să poată fi admirată și să impună respect.

La fel ca și ocupantul.

P.S. Apare în curând în catalogul online www.mobelamadeus.ro

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.