Masa Concept – London or New York map on table – Hasan Agar

Hasan Agar Map on Table

Am găsit mai întâi imaginea mesei ce conține harta New York-ului, apoi pe cea a Londrei din ideile imaginate de Hasan Agar și am considerat că este firesc să le prezint fiind un concept creativ foarte inovator. Colțurile mesei sunt marcate cu pnctele cardinale reale, așa că sunteți obligați să poziționați corect masa pentru a vă orienta în spațiu.

Hasan Agar Map on Table

Tăblia acestor mese este metalică, iar prin tăierea cu laser s-au schițat hărțile celor mai importante zone ale celor două orașe. Harta este la scară, încorporând Tamisa sau Upper Bay cu Lower Manhattan. Pentru cei familiarizați cu aceste zone, masa concept propusă de Hasan Agar la un cost de 380 de lire poate fi o reală bucurie, pentru că vor recunoaște ușor zone pe unde au trecut. Ce nu-mi place este dimensiunea redusă a mesei, cu blat de 45×45 cm, la o înălțime similară. Site-ul oficial este www.agarhasan.com

Londra

New York

Ca utilitate, Hasan Agar a imaginat masa ca fiind un produs din categoria End Table, despre care am mai scris. Sunt mese ce se poziționează lângă sofa sau canapele, cu înălțime de masă de cafea. Sunt piese de design, utilitare, cu funcționalitate reală. Blatul metalic se sprijină pe 4 picioare din lemn de fag, finisat cu ulei de măsline, foarte natur și bio. Opțiunile disponibile pot fi exprimate în zona culorii cu care poate fi finisat blatul, in câmp electrostatic. Prinderea blatului se face cu câte 2 suruburi pentru fiecare picior, iar masa se livreaza demontata.

Hasan Agar Map on Table

Aș vrea ca exercițiul de design al lui Hasan Agar să fie un exemplu pentru designerii români aflați la început de drum, pentru cei care au posibilitatea de a creea în colaborare cu un atelier de tâmplărie, să ia aminte că limita imaginației este cerul, iar aprecierea generală poate fi neașteptată pentru idei năstrușnice, ce ating anumite coarde sensibile. Îmi închipui că piese cu Bucureștiul, ori Timișoara sau Cluj, pot prezenta interes unor locații Horeca. Zonele unde turistul poate fi îndrumat, în timp ce servește o cafea, dar primește indicații ce pot fi arătate direct pe o hartă aflată sub nasul lui, sunt surprinzătoare și cred eu, bine primite.

Ce părere aveți?

Cu drag, de imaginație nesfârșită.

Hasan Agar Map on Table
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.