Masa cu extensii laterale model Matrix

mobila dinning lemn masiv masa extensibila Matrix cu scaune cu spatar inalt

Mesele extensibile prezentate până acum aveau ca și parte suplimentară pentru extinderea blatului o parte mobilă, care ieșea din mijlocul blatului, unde stătea ”ascunsă” pliată. Tipul acela de extensie, prezentat în articolul –Masa din lemn masiv, un topmodel sub lumina reflectoarelor– și –Așa arată masa Provence expusă la Munchen–  se numește fluture, ca și aripile care se pliază și se deschid ale frumoasei inaripate.

Modelul mesei extensibile Matrix folosește ca și soluție constructivă pentru mărirea blatului două părți independente, care se adaugă mesei, fără a-i modifica structura sau forma. Acest tip de extindere este preferat și în domeniul HORECA, iar mesele construite în acest fel, prezintă foarte multe avantaje prin modularitate. Pot fi alăturate, pot fi extinse individual, se potrivesc extensiile de la una la cealaltă iar cei care operează aceste aranjamente de săli pot foarte ușor să schimbe conformațiile aranjamentelor după necesitățile evenimentului pe care-l găzduiesc.

masa din stejar
Masa extensibila Matrix din stejar

În amenajările particulare, ale dinning-urilor de locuințe, aceste mese au aprecierea proprietarilor prin rezistența suplimentară conferită de construcția fixă, suplimentată de posibilitatea creșterii locurilor la masă. O masă cu blat fix de 160×90 cm, poate găzdui extrem de confortabil 6 ocupanți, iar locul pe care îl ocupă este unul relativ mic. Masa cu extensii, atunci când sunt montate își crește suprafața cu 50 % ceea ce permite așezarea a 4 locuri pe laterala lungă, față de 2 cât erau înainte, ridicând numărul locurilor la masă la 10. Dacă scaunele suplimentare, pentru cele 4 locuri au o altă destinație atunci când nu sunt folosite, când masa nu trebuie să găzduiască 10 persoane ci doar 6, deja aveți o soluție ergonomică frumoasă și utilă. Teoretic, stuctura la o masa cu extensii este mai solidă pentru că blatul închide suplimentar cadrul.

masa extensibila
Masa extensibila Matrix din stejar – deschisa

Despre importanța alegerii scaunelor am mai vorbit, atunci când am prezentat masa cu picioare ca și caprele de tăiat lemne cu seturi diferite de scaune produse de PotteryBarn.com.

Mai jos aveți 2 modele diferite de scaune provenind din aceeași familie, la care doar înălțimea spătarelor diferă. Și ce efect diferit conferă alegerea unuia sau a altuia dintre cele două modele. Simplitatea și bunul gust se pun perfect în valoare. Dacă aveți concordanță între genul de mobilier din încăpere și modelul de masă, de finisaj, scaunele … totul gândit și ales unitar, efectul final va fi exponențial mai bun cu fiecare element ales corespunzător.

scaun din stejar
scaune din seria Matrix

Soluții există, există și variante de unde să alegeți, până la urmă rezultatul final este unul cu folosință de lungă durată, merită aplecare și răgaz să faceți de la bun început totul cum trebuie.

masa extensibila 6 persoane
comparatie intre amenajarile diferite cu scaune
masa extensibila 8 persoane
masa extinsa model Matrix
masa extensibila 8 persoane
masa extinsa model Matrix
masa din stejar masiv
masa extensibila Matrix cu scaune cu spatar normal
mobila dinning lemn masiv
masa extensibila Matrix cu scaune cu spatar inalt

Cu drag, de bun gust.

masa extensibila 8 persoane
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.