Masa cu sertare – un design aproape pierdut

Masa cu sertare masa cu sertare pe capete

Doar pentru că la o comandă recentă s-a insistat ca masa Porto comandată să aibă neapărat sertarele de pe capete, am realizat că acest accesoriu este relativ ocolit sau trecut cu vederea. Aplicarea de sertare la mesele de dining era o practică răspândită, însă se pare că a ajuns să fie trecută cu vederea și designerii de modele de mese contemporani le omit în proiectele lor. Indiferent cât de mare e spațiul de care dispui, indiferent cât de puține lucruri ai nevoie să depozitezi în preajma spațiului de luat masa, cred că maximizarea utilității unui obiect de mobilier este un deziderat care nu poate fi neglijat.

Masa cu sertare Provence
Masa cu sertare Provence

Am fabricat pe vremuri modele de mese Provence cu 2 sau 3 sertare pe latura lungă și prin anii 2000 erau extrem de apreciate de către retailerii din Olanda, care le distribuiau la rândul lor în Europa și Anglia. Azi, modelele de masa extensibila Provence sunt cele mai solicitate și modelul de masă Porto a rămas singurul care se produce cu sertare pe capăt. Nu-mi vin în minte acum toate lucrurile care pot fi depozitate acolo, tacâmurile cu siguranță, dar și chei sau mărunțișuri care de regulă ajung azvârlite pe blatul mesei. Nu are rost să menționez cât de binevenite sunt aceste sertare dacă aveți copii mici, care au obiceiul să ia acele obiecte mici, indispensabile și să le ascundă în locuri greu de imaginat și imposibil de descoperit în momente de maximă grabă.

mobila si mobilier din lemn masiv
Masa fixa din lemn masiv – modelul Porto

Cele două mese Porto, de dimensiune 160×90 comandate sunt destinate unui birou, deci bănuiesc că documente și hârtii vor ajunge să fie găzduite de sertarele mesei, dar lista utilității nu se oprește aici.

Aceste prime două imagini fac parte din modelele de mese fabricate de noi, iar modelul Porto este și acum în fabricație și se bucură mai departe de aprecierea clienților.

Pentru a completa imaginea celor descrise mai sus am căutat online să exemplific cum au integrat alții o masa cu sertare în aranjamente frumoase și s-a dovedit că încă această soluție este apreciată. Imaginile de mai jos nu sunt ale unor produse aflate în producție și nici nu ne angajăm să le producem la comandă, doar intenționez să arăt că sertarele la masă sunt o alegere inspirată și foarte utilă.

Masuța de cafea cu sertare mi se pare cea mai destupată idee pe care am găsit-o și dacă ar fi posibil mi-ar face plăcere să adaug aceasta masa cu sertare la portofoliul de produse fabricate. Mecanismul de ridicare a unei jumătăți de blat completează foarte inspirat utilitatea măsuței și o face excelentă pentru utilizarea unui laptop direct de pe canapea.

Masa cu sertare
masa cu sertare de bucatarie
Masa cu sertare
masuta de cafea cu sertare si blat extensibil
Masa cu sertare
masa Provence cu sertare
Masa cu sertare
masa cu sertare
Masa cu sertare
masa cu sertare pe capete
Masa cu sertare
masa cu sertare model Sedgefield Dining Table neagra
Masa cu sertare
masa cu sertare model Sedgefield Dining Table alba
Masa cu sertare
masa cu sertare decor formal dining

Cu drag, de modă veche.

Masa cu sertare
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Masuta de cafea cu sertare si blat extensibil este exceptionala si exact ce mi-ar trebui ! Pana la urma … produceti modelul acesta ? Multumesc, toate cele bune !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.