Masa Kraken – blat rotund, picior metalic

Masa rotunda Kraken Kraken Rotund

Kraken-ul este creatura mitologică din mare, cu tentacule, care a înfricoșat marinarii unor vremuri apuse. Explicația pentru temerile lor nu este clar nici astăzi dacă era întemeiată sau nu, în schimb denumirea a fost perfectă pentru noi când am căutat să catalogăm designul piciorului metalic. Blatul rotund are aceeași construcție ca și la masa Britain, cu grosime de 2,8 cm și bordura dublată la 5,6 cm.

Masa rotunda Kraken

Designul anterior pe care l-ați văzut prezentat sub denumirea de Octopus – Kraken avea doar variante de blaturi dreptunghiulare, cu bordura neregulată, rezultată dintr-o bordură de scândură de pe care s-a îndepărtat coaja. Evident că la varianta rotundă nu se mai poate produce același efect, ar fi nevoie de copaci cu diametre de 120-180 cm, din care să decupăm sectiuni circulare. Stejarul nostru nu ajunge la aceste cote gigantice, decât daca este declarat monument al naturii.

cere pret mobila mobel amadeus

Ideea piciorului din segmente metalice a fost excelent primită de clienții olandezi și germani și chiar și în România am furnizat multe mese cu acest design.

Masa rotunda Kraken
vedere de la nivelul blatului

Varianta rotundă pentru masa Kraken a fost produsă prima dată la cererea unei case de design din România și am considerat-o ca un exercițiu de design pe care ne-am bucurat să-l efectuăm. Rezultatul a fost apreciat de clientul final, din câte știu eu, exact masa din aceste imagini e posibil să o întâlniți într-un imobil din București. Asta pentru că sunt convins că și printre prietenii proprietarului se numără cititori ai revistei online Stejar Masiv.

Masa rotunda Kraken
detaliu blat din stejar

Designul face parte din curentul rustic-industrial, iar combinarea lemnului masiv cu metalul natur poate să încadreze masa Kraken în amenajări interioare definitorii pentru acest stil sau în design de interioare care se doresc clasice cu o notă aparte de exclusivism.

Alegerea unei mese rotunde este din punct de vedere ergonomic cea mai inspirată, dacă spațiul permite. De regulă, în încăperile pătrate se poate pune în evidență cel mai bine aranjamentul unei mese circulare, iar diametrele cu numărul de locuri corespunzătoare sunt cele de mai jos :

 • D120 cm – 6-7 persoane   – 3.77 m circumferinta
 • D140 cm – 7-8 persoane   – 4.4 m   circumferinta
 • D150 cm – 8 persoane       – 4.71 m circumferinta
 • D160 cm – 8-9 persoane   – 5.03 m circumferinta
 • D170 cm – 9 persoane       – 5.34 m circumferinta
 • D180 cm – 9-10 persoane – 5.65 m circumferinta

Dispunerea radială a comesenilor permite utilizarea ergonomică a spațiului alocat de 0,6 m din circumferința mesei mult mai eficient. Mai pe scurt, coatele tale nu se vor lovi de cele ale celor din jur așa de des ca și la o masă cu bordura dreaptă. Mesele rotunde au farmecul aparte a unor conversații la care nici un ocupant nu se simte exclus sau lăsat de izbeliște într-un colț de masă.

Masa rotunda Kraken
blat de masa rotunda

Alegerea vă aparține, încerc să vă ofer cât mai multe date pentru a vă putea decide mai ușor.

Cu drag, de mese reușite.

Masa rotunda Kraken
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua,
  ma intereseaza pretul mesei de mai sus – Masa Kraken – blat rotund, picior metallic-in variant de culoare a blatului ca in poza, diametrul de 140cm. Multumesc!

 2. #2 Comentariu nou

  ..si inca o intrebare: picioarele metalice au protectie pt a nu zgaria parchetul?

 3. #3 Comentariu nou

  Buna ziua,
  Ma intereseaza pretul mesei Kraken rotunde de 1.40 cu picioare metalice. De asemenea as vrea sa stiu daca se poate face culoarea blatului mahon si in cat timp se poate livra. Va multumesc!

  Ionut Marica
  0726 292 292

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.