Rasnita de cafea – angrenaje metalice si cutii din lemn

rasnita de cafea

Oricine este fumător poate afirma că viciul său este imposibil de disociat de gustul unei cafele. Aroma unei cafele este cea care comandă creierului să ceară aprinderea unei țigări și invers. De fapt nu … invers nu … deși sunt fumător, nu pot afirma că fumatul poate fi descris în tot atâtea epitete ca și cafeaua. Pentru cafea sunt mulți care pot exprima foarte ușor trăiri și pasiuni, descrieri în versuri și pot să se bucure de consumul ei fără oprobiul celor din jur. Ceea ce nu se poate spune despre fumători. Industria cafelei poate compune imagini extrem de sofisticate și istoria cafelei o fac să fie apreciată și lăudată de nenumărate celebrități, reclamele la tutun sunt de regulă disimulate și înfierate cu tot felul de anunțuri.

rasnita de cafea
Tre Spade Kaffeemühle

Poate că dacă s-ar reveni la rețetele originale în prepararea oricărui produs destinat consumului, dacă ai putea asocia totul cu obiceiuri vechi, tradiție, întoarcere la origini astfel încât totul să fie dinainte de industrializare. Ar fi bine ca produsele de consum personal, alimentare sau nealimentare, să nu aibă nimic de-a face cu mașinile și atunci poate oamenii și-ar recăpăta încrederea în calitatea lor și ar renunța la fobia că acel produs le face rău.

Nu ne putem împăca cu gândul că berea sau vinul provin din bazine de inox, nu din butoaie de lemn. Vrem să credem că la bucătărie, la restaurant este un bucătar care chiar pregătește din ingrediente de bază mâncărurile pe care ni le aduce în farfurie, nu le scoate din caserole înghețate. E greu de crezut că voi duce dorul unui pulover de lână croșetat, dar chiar dacă înțepa și era greu, ținea o căldură fantastică. Ciorapii din lână … nici să nu mai vorbim.

rasnita de cafea
Rasnita de cafea ja®markt

Revenind la cafea, la rasnita de cafea, industria licorii negre caută cu tot înadinsul să nu se piardă originea, iar produsele actuale de promovare își doresc să reînoade legătura cu trecutul, poate mai puțin cu sclavii negri de pe plantații. Mașinile de măcinat cafeaua, fie că erau rasnita de cafea de mână sau una mai puternică, cu dimensiuni de cafenea sunt expresia clară a începuturilor acestei licori. Și astăzi, fabricanți moderni, produc mașini de rășnit cafeaua, iar rasnita de cafea a devenit un fenomen apreciat în rândul cadourilor. Apreciem înlocuirea lui fast cu slow, ne bucurăm de procesul de fabricare pe îndelete. Chiar dacă pe același raft de magazin vom avea de ales între pastila de expressor și rășnița de boabe de cafea, sufletul ne va îndemna tot către calea cea veche.

rasnita de cafea
Molino Antique John Wright – 10.500 USD

Nu am avut de gând să scriu un articol cu această temă, dar mi s-a oprit atenția involuntar pe prima imagine de mai jos, apoi au urmat cele cu rasnita de cafea cu mecanism metalic și cutii de lemn … și-am tot scris.

rasnita de cafea

Poate vă dau idei de cadouri pentru sărbătorile ce vin, oricum din gama de aparate electrocasnice nu mai aveti ce alege, i-ati dus mamei sau bunicii toată gama și acum zac în cutii prin dulapuri. Căutați cu încredere pe net, pe ebay, amazon sau Alibababa, e plin de oferte si de variante la cele mai felurite preturi.

rasnita de cafea
Rasnite model vechi 1
rasnita de cafea
Rasnite model vechi 2

Cu drag, de vremuri vechi.

rasnita de cafea
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.