Masa livrată și apreciată este bucuria mea – 3 locații

Masa Madrid - masa livrata la Craiova

Traversăm vremuri tulburi, fără îndoială, se vede cu fiecare masa livrată că s-a modificat structura achizițiilor și oamenii preferă să reducă costurile căutând calitate. Mesele extensibile fabricate de noi modelele de masă Madrid și masa Provence sunt iarăși în topul vânzărilor. În prezentarea din catalogul Mobel Amadeus am menționat că le fabricăm de peste 25 de ani și mă îndoiesc că vor părăsi vreodată portofoliul nostru.

Ani trecuți, cei trei găuriți cu perioadele de lockdown din pandemie au fost euforici pe domeniul mobilierului. S-a stat mai mult în case s-a investit în confort, în re-amenajări.

De anul trecut s-a schimbat ceva, de prin septembrie aș zice. Fiecare a devenit preocupat de starea economiei, iar segmentul Premium, acolo unde se încadrează produsele din Stejar Masiv, s-a dus spre chibzuință. Prețul energiei, inflația, nesiguranța în performanța instituțiilor statului, toate au făcut ca antreprenorii și cei care au venituri peste medie să dea dovadă de precauție.

Dacă până acum la fiecare 2-3 bucăți de masă livrată beneficiarilor alegerile erau de încă 7-8 piese cu blat fix, mari, somptuoase, trendul s-a inversat brusc și rămâne așa de peste jumătate de an.

Solicit, cu vorbă bună, dacă este disponibilitate, să primesc imagini cu masa livrată, eventual echipată cu scaunele aferente, din locația finală. Astfel pot prezenta, fără să dau date despre proprietarul acesteia imagini mai frumoase cu produsele noastre. N-avem studio cu ambient și decor complet în care să le pozăm, suntem producători, singurul spațiu fără rumeguș este în birourile TESA.

La începutul acestei luni am primit câteva imagini, prima este o masă Madrid, modelul cu blat fără ramă perimetrală, din stejar, finisaj Soft Laquered.

Masa livrata la Timișoara

din stejar masiv masa livrata in 9 mai 2023
Masa livrată și apreciată este bucuria mea - 3 locații 27

Imaginea a venit însoțită de câteva rânduri scrise în chat-ul de WhatsApp

aprecierea clientului
Masa livrată și apreciată este bucuria mea - 3 locații 28

Eu am fotografiat-o înainte de expediere, ca să confirm beneficiarului că masa livrată corespunde cu cerințele primite la comandă. În acest caz au vrut colțurile rotunjite pentru a evita contactul contondent cu micuții ce se perindă în jurul ei. Mă bucur că am reușit potrivirea tonalităților cu parchetul.

Masa livrata la Craiova

Așa cum văd eu lucrurile, trebuie contrast, de regulă se obține cu ajutorul scaunelor. Dacă tapițeria șezuturilor este diferită de tonul în care se finisează masa și scaunele, daca sub întreg ansamblu se așază un covor viu colorat, rezultatul poate arăta ca și mai jos. Setul este finisat Basic Oak, dar tapițeria este albastră. Covorul multicolor animează întreg ansamblu, aportul fiind de ieșire din monotonia clasică. Se pare că nuanța noastră, dată stejarului corespunde cu toate celelalte piese din jur. Clasic clasic, dar nu tern sau monoton.

masa livrata la Craiova
Masa livrată și apreciată este bucuria mea - 3 locații 29

Corpul cu suporturi pentru sticle de vin se aseamănă mult cu cel de la mine din living. Am scris acum ceva timp un articol despre acest model de corp de mobilă – Din lemn de stejar, producție proprie, model unicat de cabinet pentru sticle și pahare

masa Provence - scaune Cello si dulap de vinuri
Masa livrată și apreciată este bucuria mea - 3 locații 30

Între timp am schimbat setul, am făcut rocada cu setul de la cabana din Baia Sprie și azi avem acasă o altă masă, tot Provence, cu scaune Dijon, finisaj English Antik.

Masa livrata la Cluj

Și ca să închei cu un alt set de imagini tot pe partea de mese extensibile, am primit câteva imagini cu masa livrată la Cluj și o parte din procesul de montare. Avem aici o masa Provence, cea cu ramă perimetrală la fiecare segment al blatului, îmbinări în 45 de grade pe colțuri și canale frezate pe blat, pe toate îmbinările. Este la fel construită ca și cea care acum este la noi la cabană.

masa livrata la Cluj

Ambele modele de mese presupun la recepție, după ce masa este livrată, montajul picioarelor. E foarte ușor, presupune dezambalarea blatului cu fața înspre pardosea și prinderea pe colțuri a celor 4 picioare, folosind o cheie de 13, cu câte 2 piulițe la fiecare picior.

Din imaginile de mai sus se vede că este produsă din lemn masiv. Colțul din stratificat permite o rezistență mai mare la strângerea piulițelor care fixează picioarele.


Valoarea meselor extensibile este sensibil mai scăzută față de cele cu blat fix. Folosit toate segmentele de lemn, chiar și cele mai scurte de 50 de cm pentru a construi extensiile. Valorificăm astfel fiecare centimetru pătrat la maxim, și ducem spre deșeurile ce intră în centrala termică doar segmentele cu adevărat nefolositoare.

Poate 2023 se va încheia în această notă, cu mesele extensibile predominând în preferințe, important este să nu ne panicăm, să dăm dovadă de răbdare, să ne recalibrăm fiecare familie bugetele de cheltuieli și să așteptăm vremuri mai bune, ce vor veni cu siguranță.

O masă livrată și apreciată este pentru mine încă un pas prin care îmi confirm că se poate determina intenția de achiziție spre concretizare fără reclamă și doar cu informare, așa cum facem de 11 ani, în articolele acestei reviste.

masa livrata la Cluj
15 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.