Masa morfologica – muzica din miscare – Bruce Shapiro

masa morfologica Sisyphus Bruce Shapiro

O masa morfologica este o masă care undeva, cumva, își modifică forma. Pentru că partea de suport, picioarele, nu au cum să plece din loc, blatul, este cel care preia această funcțiune și se transformă în timp. Evident că lemnul face parte din construcția aceasta, chiar dacă o face doar ca și completare a designului, sub formă de furnir, disponibil sub mai multe esențe lemnoase.

Partea fantastică a blatului pentru o masa morfologică, marca Bruce Shapiro, cel care de 25 de ani este în spatele The Art of Motion Control, este blatul de sub sticla temperată care prin mișcarea unei bile printr-un strat subțire de nisip fin încântă privirea oricui cu desene abstracte sau reale în masa de nisip. Nu poți rămâne neimpresionat de ceea ce se întâmplă sub sticlă, este imposibil să nu înțelegi și să nu te captiveze acest fel de artă.

Imagini masa morfologica – Sisyphus

Acum câteva sute de ani ar fi generat o mișcare de venerație religioasă plimbarea unei bile, de nebune, prin nisip, azi însă, are explicații tehnologice. Un magnet controlează mișcarea bilei, după o regie înmagazinată într-un microprocesor și captivează la infinit atenția privitorilor. Bruce Shapiro a renunțat la medicină, o direcție promițătoare în SUA, pentru a se dedica total fascinației pentru controlul mișcării prin electronică. Primul proiect, Eggbot-ul, desena pe ouă orice imagini, și stă la baza dezvoltării ulterioare a proiectului Sisyphus -masa morfologică. După ce ani de zile a perfecționat mecanismele și a mai inventat proiectele Pipedream și Ribbon Dancer, Bruce Shapiro a pornit prin fundraising-ul Kickstarter la drum pentru a produce la scara comercială, mesele Sisyphus. Am văzut că s-au acumulat aproape 1 milion de dolari pentru acest proiect, ceea ce arată că va avea succes negreșit, chiar dacă perioada de colectare de fonduri este de doar o lună.

Uneori merită să filozofăm – Citate celebre din lumea designului

Pentru mișcare e nevoie de imagini video. Cred fără rețineri că 10 piese de acest gen și-ar găsi proprietari pe loc, într-o zi, chiar și în România. Mă bucură nespus fiecare eveniment de acest gen care arată puterea creației care păstrează interesul adaptând și înglobând avansul tehnologic în piese de mobilier cu forme consacrate de timp.

Sisyphus from Bruce Shapiro on Vimeo.

Pipedream edina from Bruce Shapiro on Vimeo.

Mai puțin elaborat, dar tot din lemn construit este Cavalul, citește un articol interesant. Sau despre mobila morfologică extrem de rafinată imaginată de Ian Stell.

masa morfologica Sisyphus Bruce Shapiro
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.