Masa Oak Glass 220×100, finisaj Bassano Oak livrată la Bistrița

masa Oak Glass 220x100

Am ajuns la Bistrița în Vinerea Mare ca să duc personal o masă Oak Glass unei familii tinere. Doamna casei a ales masa după un termen lung de gândire și emailuri scrise cu solicitări de detalii multe, referințe și consultarea unui mostrar fizic pe care l-am expediat în martie. Am aflat astfel că recomandarea achiziției de la Mobel Amadeus a primit-o la ski, de la o cunoștință care achiziționase anterior o altă masă.

masa Oak Glass in Bistrita

Mi-au cerut să le facilitez în Bistrița vederea unei alte mese din acest model, ca să se poată decide, însă n-am reușit. La Brașov, Timișoara și București sunt astfel de modele, dar până acum 5 zile, nu aveam în Bistrița nici o masă Oak Glass.

Mi se întâmplă de regulă în preajma sărbătorilor să nu mai găsesc soluții de transport și pentru Vinerea Mare dinaintea Paștelor, estimasem că va fi la fel. Mi-am propus să merg personal pentru că am simțit din discuția cu doamna acestei familii că sunt oameni cumsecade, auzisem la telefon și glasuri de copii. Am apreciat foarte mult răbdarea ca masa să fie livrată conform înțelegerii. Faptul că nu au insistat cu telefoane sau emailuri m-a determinat să-mi duc la îndeplinire angajamentul de a reuși să livrez la data promisă.

Am pornit la drum vineri la 8 dimineața, să ridic masa din Satu Mare și să o duc la destinație. Am reușit să ajung la Bistrița pe la 14:15, din cauza unui blocaj în trafic de peste o oră în Beclean. Este înfiorător traficul prin acea localitate, unde pe sensul dinspre Dej spre Bistrița întotdeauna se formează o coloană care mai mult stă decât merge. Oricum, am ajuns la o oră rezonabilă și am montat masa într-un living Open Space cu suprafață vitrată foarte mare, care aducea masa într-o lumină favorabilă.

Colegii mei au uitat să-mi pună la un picior șuruburile de fixare, le-am luat în 15 minute dintr-un magazin, prilej cu care am stat de vorbă cu domnul care mi-a mărturisit că este încântat de alegerea soției. Este ca și făcut, de câte ori ajung eu la un montaj, ceva se întâmplă, să nu fie simplu.

masa Oak Glass in Bistrita

La manipularea pieselor, blat și cele 2 picioare din sticlă, a înțeles că materialele din care este fabricată masa sunt masive, lemn plin, sticlă plină. Montajul implică așezarea blatului cu fața în jos și prinderea picioarelor pe dosul blatului, fiecare cu câte 8 șuruburi. Regret că n-am fotografiat pașii de montaj, însă am fost preocupat să închei cât mai repede pentru a diminua deranjul.

Masa Oak Glass la Bistrița

masa Oak Glass 220x100

Întoarcerea mesei de 220×100, cu blat din cer masiv de 3 cm și bordură dublată pe tot perimetru, cu picioarele de sticlă montate a fost o mișcare care ne-a solicitat amândoura forțele din plin. Estimez că masa completă depășește 100 de kg, însă rezultatul final și încântarea doamnei au făcut să merite tot efortul. Se vede în imagini piesa de mobilier pe care a înlocuit-o, eu consider că alegerea familiei din Bistrița duce la un nivel superior aspectul aranjamentului interior pe care îl dețin.

masa Oak Glass 220x100

Apreciez interacțiunea directă mai mult decât conversațiile telefonice, iar despărțirea cu zâmbetul pe buze face ca efortul să fie uitat.

Am ajuns acasă la 18:00, după 10 ore, asta în condițiile în care am parcurs 400 de km pe drumuri fără autostradă, cu 90 de minute la fața locului.

Ne trebuie autostrăzi … tare de tot!

masa Oak Glass in Bistrita
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte frumoasa piesa ! Felicitari!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.