Masa rotunda eleganta Victoria – din fabrică la beneficiar

imagine din atelier masa rotunda eleganta Victoria

Începutul acestui an a fost guvernat de parcurgerea cu peripeții a procesului de producție pentru masa rotunda eleganta model Victoria. Am primit simultan două comenzi din România, dintre care una dintre ele includea și 4 scaune, model Genesis, tapițate. Azi, când scriu acest articol sunt livrate și beneficiarii mulțumiți.

Deși inițial am considerat simplu acest parcurs, am ajuns să depășim termenul de livrare anunțat standard, la plasarea comenzii, cu cca 3 săptămâni, ajungând spre aproape dublu termen. Trăiesc un sentiment destul de jenant când sunt nevoit să anunț întârzieri, să rog clemență și răbdare de la un om pe care nu-l cunosc și care și-a pus încrederea în noi. Achitarea unui avans, indiferent de valoare, pentru o comandă la distanță, este un angajament serios, pe care mă străduiesc să-l respect și nu concep să nu-l îndeplinesc.

imagine din atelier

În fabrici am fost acuzat că sunt avocatul clienților, părând că le țin partea și pun presiune pe producție să respecte angajamentul luat de mine. Păi da, e firesc, o comandă la distanță, telefonică sau prin email se supune legislației în vigoare în România și poate fi anulată în termen de 14 zile cred, după primirea produsului, fără nici o justificare. Nu se întâmplă la noi, nu cred că am avut în cei 7 ani de când am deschis pe plan intern posibilitatea de a comanda mobila din stejar masiv, să se anuleze vreo comandă, după livrare. De aceea solicităm un avans, pentru a produce la comandă o masă sau scaune, finisate conform alegerii fiecărui beneficiar.

Drept urmare, când se livrează beneficiarul primește exact ce a vrut. Nu e cazul să vrei o masa rotunda eleganta și să o primești, conform specificațiilor și să te răzgândești. Nu-s pantofi care să te strângă sau haine ori electronice cu performanțe tehnice neconforme. Este lemn masiv, cu dimensiuni exacte în centimetri și finisaje confirmate cu mostre fizice de cele mai multe ori.

Sunt nedumerit când primesc mulțumiri pentru că am răspuns telefonic sau prin email unei solicitări, actul comercial cred cu tărie că trebuie să fie unul bazat pe promptitudine și încredere. Cred că oamenii din domeniul lemnului sunt „dintr-o bucată” onești, n-ar trebui să existe excepții rare de omenie. Chiar am publicat în Catalogul online Mobel Amadeus angajamentul de răspunde cel mult în 24 de ore, cu detaliile complete pentru orice solicitare de informare.

Oricum, am depășit o perioadă de dificultăți tehnice neprevăzute, care au dus la respectivele întârzieri și am ajuns să primesc aprecierea beneficiarilor pentru produsele livrate. A fost greu pentru mine să motivez fiecare zi de întârziere, solicitând răbdare și încredere. Am oferit de la bun început soluția returnării avansului, însă am cerut și încredere, explicând fiecare argument adus care justifica amânarea livrării. Îmbătrânesc dublu când sunt nevoit să fac asta, pentru că mă consider de bună credință. Cred că reușesc să transmit asta chiar și doar telefonic și am de fiecare dată ”norocul” unor oameni înțelegători.

Modelul de masa rotunda eleganta Victoria este un model aparte, cu piciorul central din masiv plin, 100%, strunjit pe un strung de dimensiuni mari, capabil să învârtă vreo 40 de kg de material pentru a-l prelucra. Cei care lucrează lemn pe strung înțeleg dificultățile prelucrării unui bloc de 80 cm x 40 cm x 40 cm. Meșterul care-l face .. a fost hiba în cazul de față … fără a intra în detalii. Am verificat încă o dată zicala că în viață, oamenii te vor dezamăgi cel mai mult.

Imaginile de mai jos, din fabrică, cu modelul de masa rotunda eleganta Victoria, au fost făcute înainte sau în timpul finisajului.

detalii picior strunjit - masa rotunda eleganta Victoria
Baza piciorului strunjit
detalii blat rotund pentru masa rotunda eleganta Victoria
Blat rotund D150 cm pentru Masa rotunda eleganta Victoria

După livrare am primit imaginea de mai jos, de la unul dintre beneficiari, celălalt n-a fost de acord să fac publică imaginea din locația lui. Pentru mine ocazia de a vedea masa rotunda eleganta Victoria într-un aranjament final, cu scaune cu tot, este o ocazie rară, de care mă bucur nespus. Se vor folosi aceste mese mult timp, suficient cât să uite acele 3 săptămâni amânare la livrarea din momentul achiziției lor. Sper și mă aștept să aibă doar cuvinte de laudă pentru produsul achiziționat, de a cărui calitate nu mă îndoiesc.

detalii blat rotund pentru masa rotunda eleganta Victoria

Ufff …  încă un proiect finalizat cu succes, după peripeții. Cred că cel mai mult a contat comunicarea, continuă și onestă.

Ca încheiere recomand cu încredere acest model de masa rotunda eleganta cu numele Victoria, este unic ca formă și prestanță pe piața din România. Am convingerea ca va dura utilizarea acestui produs până vor crește alți stejari să înlocuiască lemnul folosit.

Cu drag, de oameni cumsecade!

detalii blat rotund pentru masa rotunda eleganta Victoria
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.