Vintage Outdoor by Karpenter – apreciez simplitatea dezarmantă

Vintage Outdoor Karpenter

Ei i-au spus Vintage Outdoor, dar nu văd nimic vintage ( trecut de 20 de ani ) în designul unor elemente clasice de mobilă pentru exterior. Vorbim despre Karpenter, indonezieni, deși am convingerea că cel care desenează liniile formelor de mobilier este fie european, fie studiat în Europa.

Eu văd simplitate dezarmantă, funcționalitate fără compromisul unor adaosuri estetice gratuite. Faptul că s-au folosit de lemnul de tec este firesc pentru o firmă provenită din Asia și apreciez gabaritul redus al elementelor care constituie structura acestor piese. Colecțiile lor de mobilier includ și această gamă, însă consider că Vintage Outdoor mă încântă în mod deosebit pentru că sunt un model de urmat și aplicat și pe plaiurile Est-Europene. Aș folosi desigur salcâm sau frasin dacă ar fi tratat pentru exterior.

Vintage Outdoor Karpenter

Nu brad, deși am găsit în ofertele magazinelor de bricolaj seturi de berărie extrem de fragile, la costuri de cca 200 de EUR setul de masă plus bănci –  brad pe structură metalică. Cred că doar durata de utilizare ar impune o dublare a costului și am ajunge într-o zonă decentă de preț pentru piesele de mobilă cu o calitate reală.

Mesele și scaunele din colecția Vintage Oudoor de la Karpenter sunt de tipurile necesare pentru a te decide ușor cu ce să mobilezi o terasă exterioară. Am realizat recent, că odată cu venirea primăverii s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie cererile pentru piese de mobilier pentru grădină. Mobila prezentată de noi în catalogul de mobilă Mobel Amadeus nu este destinată a fi folosită sub cerul liber, cel mult pe terase acoperite, cu protecție la intemperii, fără soare sau ploaie ori zăpadă direct.

Nu cunosc producători locali către care să îndrept aceste cereri, m-aș bucura să am un răspuns diferit de cel cu care replic de obicei – ”N-avem, îmi pare rău …. ”

Sper ca imaginile din articolul de față să inpire, să convingă producătorii că merită acordat atenție și pieței locale de mobilier de grădină. Mă îndoiesc că cineva din România va căuta online ”  Vintage Outdoor ” sperând să găsescă mobilier de terasă ori grădină. Știu că există importatori care aduc piese din lemn exotic, însă avertizez și rog cei ce citesc aici să nu mai considere lemnul exotic, asociat cu valorile mari de cost. Să ne gândim doar că tecul, palisandru sau lemnul de satin ori eucalipt sunt banale și comune unor țări îndepărtate, cum sunt fagul ori molidul la noi.

Deschideți ochii, informați-vă, ca să nu deschideți punga!

S-aveți o duminică nebănuit de frumoasă!

Am scris anterior despre Gaze Burvill un alt brand care produce mobila din stejar pentru outdoor, dovada că și lemnul nostru poate servi acestui scop.

Vintage Outdoor Karpenter
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.