Masa Staple și scaunul Carlton – agrafe de birou supradimensionate

masa Staple si scaun Carlton lemn masiv metal piele naturala

Așa cum la box există categoriile muscă sau pană, tot așa există și masa Staple, adică agrafă sau capsă, deși similitudinea este mai mult indusă decât reprodusă.

Dacă iei agrafe de birou și le răsucești s-ar putea să îți vină idei de design de mobilier. Mulți oameni au ticuri când vorbesc la telefon. Cei mai mulți desenează, unii ascut creioane, alții îndoaie agrafe. Omul nostru, care dispune în vecinătate de o fabrică de mobilă fixa asta a făcut, în cazul celor două piese, Masa Staple și scaunul Carlton. Nu-s elaborări nemaivăzute din minți de designer neîncorsetate, ci produse utile, funcționale, frumoase și ușor de manipulat.

Nu-s stackabile, cum de regulă se cere pentru spațiile office, dar nu-i bai. Să zicem că se adresează birourilor de mici dimensiuni, unde au loc fără să stea claie peste grămadă 4-5 scaune și 2-3 mese cu destinația de birou. Poți avea marca Staple’s de capse de birou, ca să ai cu ce începe discuția cu un interlocutor mai greu de descuiat la limbă și-i povestești despre masă, capse și capsator. Remarcă el singur scaunul și uite așa, se leagă conversația.

Masa Staple

Masa cu picioare metalice subtiri - Masa Staple Masa cu picioare metalice subtiri Masa Staple

Am găsit online o practică de a denumi aceste piese de mobilier care se bazează pe fire subțiri de metal, zăbrelite pentru rezistență cu denumirea de Staple. Nu-s așa de mici sau subțiri ca agrafele, nici mărite la scară, dar dacă cauți o asemănare, o găsești cu siguranță. Imaginația și permisivitatea asocierilor sunt atribute umane, fără urmă de tăgadă.

Masa Staple are blatul din lemn masiv de cer, cu bordura dublată și ranforsări metalice pe dos. Picioare metalice, independente, pe ficare colț. Scaunul Carlton așijderea, cu tapițerie din piele Buffalo, naturală, care doar la atingere te convinge că scaunul nu e deloc industrial de hală, ci produs destinat unui birou. Cred că merge pentru personalul TESA de la o fabrică, unde atunci când uiți ușa deschisă se aud utilajele din hală.

Scaun Carlton

scaun pe structură din metal tapitat cu piele naturala scaun pe structură din metal tapitat cu piele naturala scaun pe structură din metal tapitat cu piele naturala

Nu-i pentru avocați sau cabinete de medici, deși nu m-aș mira să găsesc designerii lor scotocind mediul online și oprindu-se fix asupra acestor piese. Minimalismul are adepții lui, iar alături de masa Manchester, scaunul Carlton și masa Staple pot oferi soluții de mobilare celor ce apreciază rustic-industrialul.

Masa Manchester
Masa Manchester

Poate plac, dacă nu, mai avem oferte, diverse, în catalogul online Mobel Amadeus.ro

Eu le văd frumoase, în condițiile unor amenajări bine integrate în context.

scaun pe structură din metal tapitat cu piele naturala
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.