Masute din butoaie recuperate

masa cu scaune din butoi transformat

Am mai scris si ma intorc cu drag la subiectul butoaie, povestindu-vă azi despre masute din butoaie. Am acasa o sticla de vin pe care e specificat Oak Aged. Butoaiele din stejar sunt intre cele mai apreciate recipiente pentru maturarea atator licori. Vinul si otetul balsamic din Modena beneficiaza de aportul taninilor din stejar. Esenta nobilului arbore era apreciata din vechime, pe cand vechii magi, cunoscuti sub numele druizi, ce puteau comanda vietuitarele cuvantatoare sau necuvantatoare sub obladuirea stejarului. Chiar numele druid este traducerea pentru omul-stejar.

Ma ia valul si parcurg din gând in gând prea multe derivatii la care cititul imi deschide câte o nouă fereastră.

Astazi, măsutele, mesele sau simple suporturi derivate din butoaie sunt subiectul acestui articol. Daca consideram un butoi ca fiind alcatuit din doage, cercuri, fund si capac, mai putem adauga ceva nituri si cepul si e gata totul. Nu ar fi prea multe din care sa inventezi mobila. E lemnul, dar e curbat si nu prea merita reprelucrat. Preferabil ar fi sa fie folosita fiecare doaga asa cum e, iar cercurile sa joace rolul de feronerie.

masute din butoaie

Câțiva designeri, cu inclinatii spre motive eco, retro, natur-ecologie, ceva cu gust de traditie si perpetuarea valorilor, au dat drumul imaginatiei si au gasit bătrânului butoi loc în case moderne, noi, l-au integrat in decorul unor amenajari interioare de bun gust si cu real succes.

Cu regret vă informez că nu oferim soluții din această gama, deși am echipat multe crame cu mese și scaune prezentate în catalogul de mobila din lemn masiv. Recomand cu toată încrederea să căutați activ tâmplari tineri, deschiși la idei noi, capabili să producă ceea ce se cere. Am scris cândva un articol despre niște butoaie mari, vechi, cu lemn bun, ce se vând și care pot fi folosite în acest sens. Nu este nicăieri în România un magazin care să afișeze în vitrină astfel de mobilier, ci trebuie construit, trebuie procurat materialul și prelucrat. Costy de la Prios este prima mea recomandare pentru a găsi soluții. Aveți aici emailul lui – Constantin Iosif.

Idei de masute din butoaie

 

crama si masute din butoaie

masa aranjata pe butoi

Masa de terasa masute din butoaie masute din butoaie masute din butoaie pentru mic dejun masute din butoaie stilizate

 Cu drag, de moda veche

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Foarte frumos modelul si designul! Cat costa si de unde putem cumpara?

    • #2 Comentariu nou

      N-as putea sa va spun. Imaginile apartin unor modele din afara țării, noi le-am prezentat ca exercitiu de design.