Mese de bucătărie – o soluție derivată din masa Byron

mese de bucătărie - picior metalicsi blat din stejar

Mesele mici, cu dimensiunea blatului de 120×80 sau lățimi de 70 ori 60 cm, care se pretează ca mese de bucătărie sunt o cerință tot mai des primită, în ultima vreme.

Eu am oferit ca soluție de fiecare dată masa Provence extensibilă, sau Madrid, însă dimensiunea minimă la aceste modele de 140×80 este uneori prea mare. Dacă e să montez picioare de tipul Georgia sau Britain ajungem la un produs greu utilizabil, din cauza spațiului redus disponibil sub blat. E nevoie la aceste mese de bucătărie de un sistem suplu de susținere a unui blat mic.

vedere laterala Masa Byron
Masa Byron Dining

Piciorul central ar fi o soluție, însă amprenta la sol a unui picior de tip Mini Britain sau Kraken tot este prea mare.

Am descoperit în fabrică 2 prototipuri de mese mici, cu blaturi reduse ca suprafață și picior de tip Byron, din platbandă metalică. Au fost solicitate de un partener extern. S-a inspirat din varianta de masă de dining și a cerut adaptarea dimensiunilor pentru blaturi mici de mese de bucătărie.

Rezultatul este apreciabil, frumos și utilizabil în zone cu spațiu redus, cum sunt bucătăriile de apartament. De regula ajung cu latura lungă alipită de un perete și se folosesc în mod curent doar de 2-3 persoane. În jurul unui blat de 120×80 cm pot lua masa 6 persoane, dacă e să ne gândim că ergonomia impune 60 de cm pentru fiecare ocupant.

Soluția constructivă a blatului poate fi în 2 variante. Fie cu bordura dublată la 4 cm , fie teșită la unghi de 45 de grade. Pentru mese de bucătărie cu dimensiuni reduse este important să păstrăm linia de suplețe a piciorului și să evităm masivitatea excesivă. Accentul trebuie pus pe calitatea materialelor, iar stejarul face cinste cu brio.

Sper să conving adoptarea acestor soluții tehnice, am încredere că românii vor înțelege că e important pentru o masă să fie robustă, frumoasă prin simplitate și valoroasă prin calitatea lemnului și a construcției. Picioarele metalice sunt o soluție care permite amplasarea mesei și pe terase acoperite, evitând contactul umezelii de pe pardosea cu lemnul.

Încă nu are nume această masă, derivația din Byron ar putea să ducă spre Mini Byron. Urmează să revizuim catalogul online Mobel Amadeus și vom introduce toate modelele nou apărute.

S-aveți spor în tot ce faceți!

New Byron 2 mese de bucătărie
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.