Sistemul de extensie lemn pe lemn versus metalic

Masa Provence cu sistemul de extensie - feronerie metalica

Avem în producție modelele Madrid și Provence de peste 25 de ani cu sistemul de extensie lemn pe lemn. Când explic beneficiarilor că valoarea acestor mese este redusă comparativ cu orice alt produs cu care poate concura pe piața românească, acest sistem aduce o contribuție foarte mare la fiabilitate și menținerea unui cost scăzut.

Practic nu are ce să se strice. Șina de lemn în formă de T întors din sistemul de extensie a celor două jumătăți de blat principale este din stejar. Elementul prin care trece este tot stejar. Extensia de tip butterfly ( fluture) din mijlocul blatului adaugă 50 de cm la lungimea totala pentru masa cea mai mică și 80 de cm la modelul mare – 200×100 extensibil la 280×100.

Masa Provence cu sistemul de extensie clasic

Feroneria inclusă în acest model este redusă la 2 balamale pentru blatul fluture și 4 cleme de fixare, daca nu considerăm și holzșuruburile.

Producem la cerere și variante de mese extensibile cu sistemul de extensie metalic, însă încă nu au trecut testul timpului pentru a-și dovedi fiabilitatea. Răspunderea pentru durabilitatea feroneriei cade asupra producătorului și drept urmare, cât dai, atâta face. Sigur că varianta cu feronerie este mai scumpă decât cea care are culisare lemn pe lemn. Feroneria din imaginile de mai jos suplimentează culisarea lemn pe lemn si oferă facilitatea de a deschide mai usor, folosind mai putina fortă, simultan, ambele jumătăți de blat.

Din punctul meu de vedere ambele sisteme sunt sub masă, nu se văd, iar frecvența cât lucrează sistemul de extensie depinde de la caz la caz. La noi acasă nu cred că este extinsă masa o dată, lunar. Eu n-aș plăti suplimentar pentru asta.

Majoritatea comenzilor din România pentru acest tip de masă au particularitatea de a solicita blatul diferit ca culoare față de țarg + picioare. Albul mat predomină în etajul inferior.

Masa Provence cu sistemul de extensie - feronerie metalica

Masa Provence cu sistemul de extensie - feronerie metalica

Valorile reduse la care sunt disponibile aceste mese, care concurează liniștit cu orice produs de la IKEA ca valoare și depășesc incontestabil calitatea suedeza ( made in Romania de multe ori) sunt justificate de utilizarea pieselor de lemn cu lungimi reduse, sub 1 m, dar adesea și de 40 cm. Eficientizam astfel producția și includem în aceste mese ultima bucată de lemn, fără a apela la îmbinările în dinți, tot mai întâlnite azi. Blaturile se construiesc dintr-un panou încadrat într-o ramă de 10 cm lățime. Toate elementele sunt continue.

Cred că este important de justificat soluțiile tehnice adoptate, ceea ce citiți aici  vă voi spune și

Pe acelasi sistem – Sisteme de culisare pentru dulapuri, uși din lemn, relativ ușoare

Masa Provence cu sistemul de extensie - feronerie metalica
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.