Mese mari cu blaturi din scânduri de lemn european

mese mari

Cred că sunt înțeleși între ei toți cei care vor blaturi de mese mari, fabricate dintr-o singură bucată. Fotografiile disponibile pe internet cu piese de mobilier, mese și bănci fabricate din scânduri cu margine organică sunt majoritatea din lemn exotic, esențe tropicale sau asiatice. Costul unor astfel de scânduri e prohibitiv, însă se pare că oamenii au o căutare selectivă atunci când îi interesează ceva. Văd imagini, pe secțiunea de căutare a lui Google și intră direct la contact. Chiar dacă Google pune accent pe text, adică descriere și explicații ce e cu imaginea în sine, navigatorii care vor soluții și răspunsuri nu se informeaza complet. O doamnă m-a apostrofat chiar că toate site-urile de pe internet sunt magazine și toate imaginile găsite ar trebui să aibă preț și termen de livrare.

mese mari

Mai deunăzi am primit din partea unei companii germane solicitari pentru mese mari, cu blat din scânduri brute și m-am bucurat să văd acolo soluții constructive adaptate spațiului european. Vor ceva, dar ceva fezabil, realizabil … îndeplinibil … 🙂 Din brad sau molid se pot fabrica prin alăturarea scândurilor blaturi și cu grosimi mari și cu lățimi mari. Astfel de mese mari sunt destinate ca utilizare pentru săli de ședință sau consiliu. Alegerea aspectului rustic devine tot mai des întâlnită, cred că oamenii se bucură din nou când ating un material natural, în locul sticlei sau a metalului rece.

Cred că aceste mese se vor deforma, cei care le vor așa își asumă și trebuie înștiințați că asta se va întâmpla în timp. Este o caracteristică și e posibil să nu conteze, dar trebuie să fie un fapt știut și acceptat.

mese mari

Nu vreau să afirm sau să se creadă că oferim aceste tipuri de mese, ceea ce producem noi se referă strict la stejar, la stilul constructiv nordic, deși avem piese de mobilier foarte apropiate ca aspect. Evităm modelele cu aspect prea brut rustic, unde lemnul este prezentat sub forme neprelucrate sau prinse ca și cum ar fi fost fabricate într-un hambar. Sunt tot felul de soiuri de aprecieri și segmente pentru construcția mobilierului, nu înseamnă deloc că dacă cineva își dorește ceva atunci acel tip constructiv ar trebui să-l regăsească la toți producătorii.

mese mari

Supra-informarea este o problemă, cred că dacă găsim pe Google mese mari asta nu implică automat că toate sunt disponibile pentru vânzare, chiar în apropiere de cel ce caută și costă foarte puțin. Suntem obișnuiți cu reduceri, oferte, discounturi, promoții și Black Friday. Tot ce se cumpără trebuie să fie la ofertă, nu cred că ați mai ales dintr-un raft de supermarket produse care să nu aibă aplicate ceva procedee comerciale asupra prețului. Ei bine, cu mobila nu e la fel. Și cănd e, când totul se cumpără pentru că AZI costă MAI PUȚIN, atunci mi-aș pune întrebări asupra calității și durabilității.

mese mari

Știu că-s altfel decât toți cei care vor să vândă. Eu nu vreau, și tare mă bucur când dau de oameni care vor soluții și care știu că cererea are valoarea ei, care trebuie asumată. NU mi-aș dori să promovez ceva ce trebuie cumpărat, că-ți trebuie, că nu, numai de aia, că acum e la ofertă.

mese mari

mese mari

Cu drag de lemn masiv.

mese mari
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Salut!
  Frumos spus despre aceasta, sa ii spunem nisa a mobilei.
  Crezi ca a veni cu elemente de stabilizare a blatului din lemn masiv nu poate fi o solutie? Sau, indiferent de solutie, blatul se va curba?
  Si ca o parere, ce crezi ca este mai apreciat, blaturile brute, doar putin finisate, sau cele tratate cu epoxi, cu aspect, sa zicem mult mai comercial?

  • Salut, Cred ca la grosimi mari cum se tot cer si doresc oamenii … cca 5-7-10 cm nu exista solutie. Nici un tamplar nu poate garanta ca un element de masiv, ne-lipit de altul, brut, prelucrat grosier isi va pastra forma in timp. Exista variante de ranforsare insa cred ca tratamentul termic – https://www.stejarmasiv.ro/lemn-tratat-termic/ – este singura moarte a lemnului si solutia de a duce lemnul in stare complet inerta. Asa ajunge fosila – carbune.
   Cu epoxi eu zic sa nu-ti pui multe sperante decat daca e piesa de muzeu, adica nu se foloseste des. Rasina se zgarie, si cu cat e mai gros stratul de rasina cu atat se vede mai bine orice defect de suprafata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.