Mese și scaune din stejar – 2x Rustic + 16x Simply

La Giurgiu am echipat recent o terasă acoperită cu mese și scaune din stejar din gama Rustic și Simply. Rezultatul are un impact vizual excepțional

mese și scaune din stejar

Livrăm mese și scaune din stejar pentru terase, însă discutăm de fiecare dată cu beneficiarii să cădem de acord asupra termenilor de utilizare fără interpretări. Nu sunt destinate a fi folosite sub cerul liber, cu acțiunea directă a intemperiilor pe lemnul de stejar.

mese și scaune din stejar
Mese si scaune din stejar – Rustic cu scaune Simply

Finisajul cu lac rezistă nemaipomenit de bine afară, dacă nu bate ploaia, nu stă apă pe blat sau șezut, nu stă zăpadă sau expus razelor soarelui pe tot parcursul unei zile. Este stejar, nu lemn exotic, capacitatea lui de a rezista la umezeală și căldură fără deformare este limitată.

Nu cataloghez ca fiind de calitate scăzută mobilierul de terasă de benzinărie, însă este exemplul cel mai cunoscut de mobilier făcut din elemente distanțate, nu cu blaturi lipite. Acolo nu se văd mese și scaune din stejar, e adevărat, dar tot este lemn masiv, din alte esențe, deseori palisandru sau eucalipt ori fag simplu, fixate pe rame metalice. Durata lor de viață este relativ scăzută, după 2, maxim 3 sezoane se schimbă fie lemnul, fie tot mobilierul de terasă.

La o locuință rezidențială e altceva, se impune puțin mai mult confort, blat continuu, cu elemente lipite, fără grija instabilității unui picior de pahar de sticlă. Se preferă scaunele tapițate sau măcar cu pernă detașabilă.

Am scris de câteva ori despre astfel de amenajări de terase, cu mese și scaune din stejar, dacă binevoiți să faceți ”Click” pe oricare imagine de mai jos veți ajunge la articolul dedicat.

Amenajare terasa Turda 2 mese scurte Model Britain
2 mese Britain și scaune Dijon
masa din lemn masiv Sigma
Masa Sigma
mese și scaune din stejar pentru terasa
Masa Britain si scaune Dijon finisate contrastant
mese și scaune din stejar
masa si scaune Edward

Apreciez masa model Rustic în mod deosebit, este foarte potrivită pentru amenajări rustice. Legătura H dintre picioare o stabilizează fenomenal. Același H se regăsește și la scaunul Simply, crescându-i stabilitatea și rezistența cu încă 2 decade.

mese și scaune din stejar

Nu am mai livrat de mult piese din stejar finisate French Antik, sau Old Dutch, cum era pe paletarul de acum 15 ani. Am și eu acasă câteva piese vechi, cu acest finisaj, și zâmbesc când discut cu tâmplari vechi care știau de P46 și P48, codurile pe care azi le numim French sau English. Mulți ani s-au folosit aproape exclusiv aceste culori, am căutat din biblioteca noastră câteva piese ca să vi le arăt.

Cu siguranță găsim o soluție pentru terasa ta, iarna ce vine – dacă va fi iarnă – e vreme suficientă ca să discutăm, să producem și să îți livrăm o soluție de amenajare a terasei cu mese și scaune din stejar, dacă ai un spațiu protejat.

Si cred că French-ul sau English-ul, chiar dacă sunt culori clasice tot vor găsi apreciere și de acum încolo.

Stejar să fie!

mese și scaune din stejar
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.