Mesele de bar nu sunt neapărat mobilier destinat localurilor

masa de bar cu scaune Mobilier de bar combinat

Până cu ceva timp în urmă, era definitoriu ca barul să fie bar, iar scaunele înalte, așezate de-a lungul pultului și nu la mesele de bar, le găseai doar dacă stăteai de vorbă cu un barman.

Designerii de interioare folosesc acest artificiu de locație pentru a mobila cu succes spațiile reduse ca dimensiuni. Uneori, dacă biroul tău găzduiește și un raft de vinuri și sub blatul mesei găsești pahare, parcă nu-ți mai dă ghes inima să pleci de acasă la un păhărel. Consumul responsabil, dacă e să vorbim în termeni lingvistici elaborați, poate continua nestingherit acasă. Cănd inviți pe cineva la o cafea, fie o doamnă fie un partener de afaceri, sentimentul de larghețe pe care ți-l conferă folosirea unui mobilier de bar poate compensa multe lacune de conversație, poate elibera și destinde o parte din tensiunile ce pun bariere comunicării. Se știe foarte bine ca repriza a treia, este cea mai importantă pentru finalizarea concluziilor unor discuții. Când omul e relaxat, cu foamea alungată și o licoare rubinie sau aurie îi zâmbește din pahar, parcă e nepotrivit să mai afișeze o mimică gravă, sau să fie scorțos. Limbile se dezleagă, conversația curge și reciproc se ajunge la consens între comeseni.

Formele mesei de bar impun o creștere a înălțimii blatului peste 100 de cm față de 78 de cm cât cere ergonomia unei mese în conceptul clasic. Această modificare este impusă de modificarea înălțimii scaunului pentru a permite picioarelor să se odihnească pe traversa de sub șezut. Cu sau fără spătar scaunele de bar pot avea forme și utilități variate, oferind foarte multe variante de mobilitate. Poziționarea mesei de bar este facilă, se poate amplasa cu succes estetic atăt în spații deschise cât și lângă perete. Dimensiunile sunt variabile, având în vedere că utilitatea principală nu este servirea felurilor de mâncare.

Un model deosebit de masă de bar este cel care încorporează un stand de sticle. Locurile se reduc, devenind un spațiu de conversație tete-a-tete. Tot din considerente practice se poate alege un model cu lateralele blatului rabatabile, acest detaliu de design conferind o utilitate extinsă sau redusă, în funcție de nevoile proprietarului. Știu o firmă, de software din Timișoara, unde există spații destinate discuțiilor libere pentru membrii diverselor echipe, iar pentru a nu-și deranja colegii care programează, s-au delimitat cu pereți din sticlă aceste spații, s-au mobilat cu mese de bar si scaune înalte, plus că există disponibilitatea de a servi cafea sau răcoritoare la liber în timpul dezbaterilor. Oamenii apreciază această grija a companiei pentru confortul lor și rezultatul oferirii unor astfel de condiții se vede direct în productivitatea muncii lor.

Imaginile sunt reprezentative, lemnul omniprezent, chiar dacă diversele curente de design mai interpun elemente moderne ca și inoxul.

masa de bar cu scaune - mesele de bar clasice
masa de bar cu scaune inalte
masa de bar cu scaune
Masa de bar cu scaune rotative
masa de bar cu scaune - mese de bar ovale, rabatabile
Masa de bar cu suport de sticle si margini rabatabile
masa de bar cu scaune
masa de bar cu suport de sticle si scaune inalte
masa de bar cu scaune - mesele de bar Office
masa de bar pe post de birou
masa de bar cu scaune
Masa si scaune elegante
masa de bar cu scaune - mesele de bar cu raft de vin
Mobilier de bar combinat
masa de bar cu scaune
mobilier elegant pentru bar
masa de bar cu scaune - mesele de bar moderne
Mobilier Santiago interpretat rustic combinat cu modern
masa de bar cu scaune
set de breakfast din 3 piese derivat din mobilierul de bar
masa de bar cu scaune
masa de bar Provence din lemn de cires

Mesele de bar sunt mai versatile decât poate îți închipuiai. Este vital să vedem modele, să ne imaginăm amenajări și să acordăm o șansă ideii ca mesele de bar să poată să ne uimească, înainte de a le cataloga strict ca mobilier de local. Cei mai înalți vor aprecia desigur aceste soluții.

Cu drag, de modă veche în vremuri noi.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

masa de bar cu scaune
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.