Metropolitan AF-690 – Culoarea anului 2019 la Benjamin Moore

2019 Metropolitan AF 690 BenajminMoore
Metropolitan AF-690 Benjamin Moore
Metropolitan AF-690 Benjamin Moore

Am scăpat din vedere anul trecut culoarea anului de la Benjamin Moore, Metropolitan AF-690, cu toate că în 2018 mi-a plăcut foarte mult alegerea lor. Am sentimentul că față de Pantone aleg finisaje mai potrivite interioarelor cu mobila sau pardoseli din lemn masiv. Pentru că știu că au reprezentanță în România, astăzi, într-o discuție cu un beneficiar care cauta o soluție pentru mobila unei adolescente am menționat paleta celor de la B.Moore, făcând referire la Caliente din 2018.

Am realizat că în 2019 nu m-am conformat și n-am fost la curent și am rămas plăcut surprins să aflu că Metropolitan AF-690 este un ton de gri, puțin diferit de Owl Grey.

Owl and Metropolitan

Întâmplarea face că cei de la Woca, uleiurile folosite de mine până acum, să fi scos recent încă 4 noi culori, dintre care 2 sunt tonuri de gri. Am făcut în minte legătura deja și bănuiesc că influențele generale se transmit.

Woca Exterior Oil

Metropolitan AF-690 se preteaza excelent pentru pereți și textilele dintr-o cameră, mergând de la dormitor la living, bucătărie sau baie.

Am reținut din imaginile publicate în articolele dedicate acestei culori pe cele care arătau mobilier. Am văzut că modelul de masă inclus într-o imagine poate fi ușor comparat cu Britain, Renaissance sau Gloucester, din oferta Mobel Amadeus. Apreciez culoarea ca fiind distinsă, sobră, deloc rece, poate doar Up-tight ca și percepție.

Incăperile decorate cu Metropolitan AF-690 sunt oarecum aristocratice, iar lemnul prezent în podele sau picioare de mese are darul de a reîncălzi zona. Blatul mesei poate fi finisat similar cu peretele, lăsând fibra lemnului să se distingă sub un luciu marmorat. Nu aș alege culoarea aceasta în dormitor, poate doar pentru lenjerie, ca să facem legătura cu încăperile anterioare. Are complementari frumoase cu nuanțe de bej sau crem ivoire.

Greige and Grey

Metropolitan AF-690 Benjamin Moore Dining

Masa din imaginea lui Jen Wunderlich are picioarele finisate cu un White Wash Vintage și blatul Metropolitan AF-690, ca mobila și pereții.

Jen Wunderlich

Imaginile culese din online ca idei de amenajare pentru o cameră de adolescentă, care preferă PAL-ul în locul lemnului masiv și căreia părinții încearcă să-i vorbească despre noblețea lemnului, calitate, sănătate, îmi arată că azi se merge spre alb predominant, din recomandările designerilor.

Domnișoara preferă roz, alb, gri deschis apreciind uniformitatea culorii artificiale. Nu judec și departe de mine să combat preferințele. Este firesc, mai ales la vârstele când comparația cu ceea ce au colegii sau prietenii primează. Trebuie să ofer soluții, gândindu-mă la alegerile celor implicați.

Cred că finisajele de la Benjamin Moore si Woca, Metropolitan AF-690 și Thunder Grey au potențial de a conlucra la un compromis în acest caz. Un citat din site-ul Benjamin Moore poate confirma percepția mea.

”Tăcerea calibrată a nuanțelor stratificate de gri ajută o casă modernă să își găsească acea parte delicată și blândă„

Metropolitan AF-690 Benjamin Moore

Metropolitan AF-690 Benjamin Moore

E frumos cum pun ei problema, vând senzații și percepții acordate cu sentimente, nu produse cu etichetă. Sunt buni, ne plac și fac parte din categoria Premium unde nu se promovează economia înaintea calității.

Imaginile de mai jos sunt cu piese produse de noi, de-a lungul timpului, în tonuri de gri.

S-aveți zile cu soare, de îndată ce ne lasă să ne vedem de treabă!

Jen Wunderlich
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.