Mini apartamente – cum ne descurcăm cu spațiile mici

mini apartamente

La cafeaua de dimineață am citit un articol despre mini apartamente din lume. Articolul prezenta imagini și le numea nebunești, probabil veți avea aceiași părere când o să le vedeți și dumneavoastră.

28 crazy pictures of micro-apartments around the world

Populația pământului crește. Încet, încet, oamenii se mută de la sate către orașe, în căutarea unui trai mai bun. Noi suntem mai mulți, dar pământul rămâne la fel. Când eram mică, ai mei aveau un apartament cu două camere, tip vagon, construit în vremea comunismului. Într-o zi, am primit în vizită un verișor îndepărtat care stătea și crescuse în satul unde s-a născut tatăl meu. După o după amiază de povești, înainte să plece, m-a întrebat că noi aici am crescut? În spațiul acesta mic? El, obișnuit fiind cu casa de la țară, cu grădina mare, cu șura în care-și făcea vara pat în fân, era șocat de felul în care se trăiește la oraș. Sigur, i-am explicat că există și apartamente mai mari decât ale noastre, i-am explicat că așa e filmul în situația mea cu părinți muncitori, dar a rămas ceva din dezamăgirea lui. Și acum, locuiește tot la țară.

Dintre toate țările din lume, probabil China este în situația cea mai proastă. Oamenii aleg mini apartamente din mai multe motive, fie nu am posibilități financiare, fie nu se mai găsesc apartamente mai mari. Cert e că nevoia de a oferi spațiu de trai pentru foarte mulți oameni, pe un teritoriu din ce în ce mai restrâns, a dus la astfel de construcții.

mini apartamente

mini apartamente

mini apartamente

mini apartamente

La polul opus, vin americanii. Acolo, problema nu este atât de spațiu, ci de bani, de puterea financiară a omului de rând. Spațiu mai mic, preț convenabil. În marile capitale ale lumii există aceste mini apartamente de când lumea. Sigur, la americani, designul e diferit.

mini apartamente

mini apartamente

Citește și: Idei de amenajare pentru balcon sau Smart living din 5 piese de stejar – Design Modular

E interesant de văzut cum trăiesc oamenii prin lume, poate ne vom îngriji mai mult de ce avem!

mini apartamente
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.