Mobila alba – o culoare la moda

mobila alba

Urmăresc cu interes comentariile și discuțiile clienților referitor la mobila alba, adică la cea care este finisată cu orice derivație provenită din această culoare și remarc un clișeu aproape repetitiv. Obișnuința de a comanda sau de a achiziționa mobilă din magazin de profil, de la marii retaileri, face ca potențialul client să considere culoarea ca fiind un atribut fix pentru o piesă de mobilier. Desigur, avantajele de a vedea o piesă de mobilier, într-un aranjament relativ, mai mult sau mai puțin inspirat, îi conferă o perspectivă asupra alegerii pe care o are la dispoziție.

mobila alba

Am notat tendința ca cineva care dorește o culoare anume, să parcurgă un catalog sau o expoziție de mobilă căutând acele piese, finisate în culoarea aleasă, urmând să se decidă dacă piesele de mobilă disponibile, gata finisate în respectiva culoare, corespund nevoilor sale. Este general folosită această metoda de selecție, vrei alb, cauți ce este gata finisat în alb. Eu aș merge pe o selecție în funcție de modelul de mobilă preferat, iar dacă inițial m-am decis că vreau mobilă albă, atunci solicit pentru forma și utilitatea dorită ca finisajul să fie făcut în cromatica dorită.

Pentru a putea beneficia de acest avantaj, trebuie ca retailerul să lucreze efectiv cu o fabrică și să dispună de produse pentru revânzare la prima intermediere, nu să fie parte dintr-un lanț nesfârșit de intermediari, care suplimentează prețul la cote greu de bănuit față de prețul de producție. Ați rămâne uimiți cât sunt cotele de adaos comercial pentru produse provenite din spații extra-Europene, pentru piese considerate exotice, din lemn rar. Nu uitați că dacă aveți acasă un bambus în ghiveci nu înseamnă că pentru altcineva e buruiană de care nu știe cum să scape.

Stejarul nostru este considerat exotic sau cel puțin prețuit la o valoare pe care concetățenii noștri nu o percep în aceeași măsură. Poate este și utopia prețului ridicat, dar dacă preț mare înseamnă 288 EUR + TVA pentru o masă extensibilă de 140×80 la 190×80, fabricată integral din lemn masiv, atunci cu siguranță nu știu la ce sistem de valori se poate raporta piața.

culori pentru mobila din lemn masiv
white mat

Revenind la mobila albă, cea care este solicitată tot mai mult, vă comunic că oricare din piesele de mobilă prezentate pe www.mobelamadeus.ro poate finisată în cele două nuanțe de alb pe care le puteți vedea aici la finalul articolului : White Mat și White Wash

culori pentru mobila din lemn masiv
white wash

Albul este preferat pentru o mobila alba de dormitor în 70 % din cazuri iar exemple reușite de mobilier finisat în culoarea purității sunt multe, eu reproduc doar 2. Aceste seturi de dormitor sunt imagini pur informative pentru aprecierea unui aranjament de dormitor și nu se referă la mobilă fabricată de noi.

mobila alba

mobila alba

 

Mobila alba de bucatarie este un subiect pe care personal îl găsesc total nepotrivit, pentru că o astfel de culoare denotă o lipsă de preocupare pentru gătit și o atenție sporită pentru casa bibelou, aranjată și amenajată pentru a fo prezentată și admirată. La fel ca și rochiile de mireasă, care la origine erau crem, cred că nuanțele de crem în bucătărie sunt o cu totul altă poveste, permițând utilizarea ei, chiar intens, cu o grijă sporită pentru curățenie.

 mobila alba

mobila alba

mobila alba

Holurile sunt subiect de dezbătut pentru alegerea unuit set de mobila albă, personal cred că o singură piesă, deosebită finisată în alb, pentru contrast este suficientă pentru a da culoare.

 mobila alba de hol

mobila alba de hol

mobila alba de hol

Dinning-room-ul este cea mai potrivită zonă pentru alb, cu condiția păstrării blaturilor orizontale în culori naturale de lemn, pentru contrast și pentru evitarea senzației de spital. Lipsa imaculării este de preferat și nuanțele de crem, combinate cu nuanțe de lemn sunt absolut fantastice, cu efect cromatic foarte cald, familial și confortabil.

 mobila alba

mobila alba

mobila alba

Posibiltatea de a alege este foarte largă, iar gusturile, ca și palmele, nu se discută. Olandezii sunt fascinați de alb, de turcoaz sau culoari pale, opace. Le aduce aminte de vremuri vechi, prăfuite, de glorii apuse, de tradiții și bunici. Fiind cei mai buni comercianți ai Europei, impun aceste tendințe și în amenajările interioare de pe întreg continentul promovând un stil de mobilă tradițional, simplu, practic și auster. Adică diferit de genul preferat în Hexagon.

Cu drag, de bun gust.

Pentru alb, exemple concrete găsiți aici :

Masa Britain în varianta cu blat patrat

Culoarea alba pentru mobilierul de terase

Excelență în mobila stil, fabricat în România

mobila alba
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.