Mobila de bucătărie încastrată, zidită și cu fronturi din lemn masiv

mobila de bucatarie Mobila Italiana

Din cauză că prețurile pentru mobila la comandă mi se par exorbitante, cred ca varianta mobilei de bucătărie zidite, încastrată (cică acesta e termenul corect conform cursurilor predate la Arhitectură) cu fronturi prefabricate, sper și cred că va deveni soluția viabilă pentru bucătăria noului apartament. Urmează să fac calcule, desene și să imaginez mai multe variante.

Cred de asemenea cu tărie că o idee bună, ieșirea din tipare, imaginația bogată și câteva ponturi inspirate pot înlocui cu succes o mare risipă de bani. M-am pus pe săpat în online și am găsit destul de mulți interesați de subiect. Cel mai mult mi-a plăcut o descriere detaliată a unui meșter ”reîntors” din Italia, unde a văzut și făcut alte cele, diferit de ceea ce se ”obișnuiește” la noi.

Lemn masiv pentru fronturi - bucătărie încastrată
Modelul Lube Laura -mobila italiana

Bucătăria din punctul meu de vedere trebuie să fie în primul rând funcțională. Apoi, după ce toate elementele de ergonomie sunt atinse și îndeplinite urmează aspectul estetic. La această parte se adaugă întotdeauna factorul preț. Banii ar trebui cheltuiți pe o hotă mai bună, sau aparatura gen cuptor și plită mai răsărită.

Frigiderul nu cred că merită să facă pe dracu ghem, la fel ca și smartphone-urile, devin prea complicate, adună prea multe funcții pe lângă cea de bază. Frigiderul ar trebui să consume căt mai puțin, să fie cat mai încăpător, să nu se defecteze ușor.

Miriam bucatarie încastrată blat de lucru
Bucataria Lube Miriam – mobila italiana

Vreau să studiez variantele de a monta un blat din lemn masiv vs faianță/gresie. Nu cred ca varianta de blat din MDF intră în calcul. Avantajele mobilei zidite este că spațiul este folosit în totalitate. Pereții zidiți pot fi făcuți din cărămidă plină, de 7,5 cm plus ceva tencuială sau din BCA de 10 cm, la fel, plus tencuială. Fețele de zid aparente, vizibile pot fi sau nu placate cu ceva, iar blatul trebuie turnat, din placă de beton, armată cu fier beton. Pe deasupra vine montat blatul de lucru.

Teoretic, întreaga construcție ar fi floare la ureche pentru un zidar bun, planificarea și dimensionarea sunt vitale. Un plan bun, respectat cu sfințenie, o planificare clară a destinației spațiilor și achiziționarea înainte de zidire a tuturor elementelor componente, fronturi de uși, de sertare, feroneria aferentă, electrocasnicele încorporabile sunt pașii ce trebuie parcurși pentru o lucrare reușită.

mobila de bucatarie încastrată
Vedere generala pentru mobila incastrata

Sunt la faza de adunare a informațiilor, caut elementele componente. Fronturi încă nu-s decis de unde să iau, electrocasnicele încorporabile ce le-am prezentat într-un articol anterior îmi fac foarte tare cu ochiul. Am găsit și câteva amenajări mari și generale, cu mobilă italiană, disponibile în România la o firmă din Bacău de unde tot mă inspir, plus altele câteva de prin lumea largă. Ce părere aveți? Mi-ar prinde bine idei și sugestii.

mobila de bucatarie încastrată
Milva Lube – mobila italiana
mobila de bucatarie
Mobila de bucatarie italiana Lube Laura
bucătărie încastrată
Mobila de bucătărie încastrată, zidită și cu fronturi din lemn masiv 14

Bucătăria încastrată reprezintă o alternativă, este greu de catalogat dacă e o alegere bună, cred că cel mai mult contează contextul.

Cu drag, de bun gust și pentru amenajare și pentru utilizare.

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
mobila de bucatarie încastrată
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce bine arata. In special daca ai spatiu in bucatarie pentru asa ceva. Oare intr-o bucatarie mica ar merge?

    • #2 Comentariu nou

      Cu siguranta, trebuie doar dimensionat totul mult mai eficient si eventual renuntat la partile de decor, mergand mai mult pe functionalitate. Eu acum ma apuc de treaba.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.