Domeniul HORECA utilizează mobila de local care se construiește în forme și utilități dedicate.
Aseara asteptam o pizza la pachet intr-una din locatiile mele preferate din Baia Mare, Il Padrino de pe Scolii. Ceea ce mi-a atras atentia a fost calitatea meselor de lemn pe care se serveste mancarea. Sunt din lemn masiv, stejar, de doua tipuri. Cele gen cafenea, cu un singur picior, finisate atent si foarte important foarte stabile.
Sunt practice, usor de mutat si din doua masute alaturate faci loc pentru 6 persoane confortabil. Asemanatoare cu cea din imagine, doar ca au blatul patrat, cu bordura de 10 cm. Nu grosimea blatului, ci latimea ramei ce incadreaza frame-ul mesei. Este cel mai clasic mod de fabricare a mobilei, pentru piesele de masa din lemn masiv.
Celelalte mese au tot forma patrata, cu 4 picioare, genul cubist, block, cu fante pe doua laterale pentru extensii, pe care fetele de la servire am vazut ca le manevreaza usor, transformand in doi timpi o masa de 4 persoane intr-una de 6.
Imaginatia mi-a clipocit repede ca, pentru acuratetea servirii, ar mai putea folosi pentru servire ceva de genul urmator, o tava stil buttler tray, care poate astepta pe suport lânga masa sau se poate aseza direct in fata clientului. Doar ca idee. Sigur firimiturile ar fi mai putine si debarasarea ar merge mai repede.
Cu drag, de moda veche.
2 comentarii Adaugă comentariu
as dori sa cumpar masa extensibila masiv pana la 12 pers nou 0720235180