Mobilier de pub sau bar | Amenajari interioare clasice

mobilier de bar sau pub

De cate ori prind un film cu iz clasic, este nelipsita conversația la un pahar de vorba pe tejgheaua unui bar. Scena m-a captivat de fiecare data si a reprezentat „must have”-ul ce nu este permis sa lipsească din scenele obligatorii pentru genul asta de filme. In Gotti, clasicul filmelor cu mafioți, scena in care Dellacroce (Anthony Quinn) îl cheamă la bar pe John Gotti (Armand Asante) si cu negura pe fata il anunță ca a trebuit sa ii negocieze viața o noapte întreagă cu Don Carlos este memorabila.

mobilier de bar sau pub

Am importat in ultimii 20 de ani o grămadă de sărbători, cutume, inutilități de la vestici sau americani, dar am senzația ca s-a exportat de la ei tot surplusul ce era de vândut, fara consistenta. Valorile adevărate, acele obiecte, amenajări, concepte de viața, care perpetuează istoria unei nații si le-au păstrat si prețuit. Am cumpărat de la ei produsele fabricate in China, excedentul comercial al producției lor care caută piețe de desfacere. Ei își prețuiesc istoria, o păstrează și nu și-o înstrăinează. Din filmele vechi, până la cele actuale, barul sau pub-ul clasic, tradițional, englezesc sau irlandez, a rămas cu mici adaptări in aceeasi nota de tradiție si excentricitate. Las Vegas, New York, Dublin, Londra, Amsterdam, toate aceste locații găzduiesc reminiscente ale Commonwealth-ului.

Pub -ul sau barul Amundsen

mobilier de bar sau pub

Andy Thornton are o colecție impresionanta de lucrări cu acest specific. Imaginile sunt mai mult decat exemplificative. Tipologia barului conține oglinzi, pentru extinderea senzației de spațiu, încadrate de coloane, pult-ul de pub este larg si generos, acompaniat de scaune de bar înalte, cu bara pentru picioare. Barul Amundsen din Oslo este un exemplu de rafinament. Barul realizat de Andy Thornton este o copie fidela a celebrului ‘Brunswick’ bar, din Chicago. Este realizat integral din stejar masiv cu coloanele sub forma de funie împletită si bara pentru picioare din alama.

mobilier de bar

Piesa centrala a localului este o microberarie Fleck Brauhaus Technik care poate produce simultan, pe loc, 3 tipuri diferite de bere.

mobilier de bar
mobilier de bar
mobilier de bar
mobilier de bar si pub

Cu drag, cu iz de whisky si trabuc. La pub sau acasă, egal …

mobilier de bar si pub
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ai dreptate. Insa dupa ce ai facut ce ai facut apare o problema care mie mi se pare mai greu de rezolvat decat produsul obiectului in sine: comercializarea. Cand produci si vinzi in vest umai in USA te adresezi unei piete de peste 520 milioane de potentiali cumparatori, ca sa nu mai vorbim de veniturile pe care le au cei ce locuiesc in tarile veseuropene si de dincolo de ocean. La noi este mult mai greu, zic eu. Ca o comparatie: la noi o taraba la un targ in Brasov costa cam 350 de lei pe zi, iar la targul saptamanal din Bristol, UK taraba costa 20 de lire pe zi !

  2. #2 Comentariu nou

    AN NOU FERICIT SI PROSPER!
    IMI PLACE DRESORUL CU 15 SERTARE,M-AR INTERESA DIMENSIUNILE SI PRETUL.