Module inalte cu rafturi, sertare sau usi de vitrina

module de turnuri

Poate dau idei concurenței când vorbesc de aceste module care mi-au rămas în suflet de pe vrema colecției Provence. Mie mi se pare epoca de aur, vremea când produceam o serie completă de piese de mobila, cuprinzând de la masa, cabinete, dresoare, scaun, dormitor, comode și o suită întreagă de piese cu care puteai jongla oricum vroiai ca să mobilezi unitar o cameră sau o locuință. Toate aparțineau aceleiași familii, design unitar, finisaj identic, tot.

Am răsfoit internetul ăsta căutând și pesemne nu știu eu să inventez în engleză termeni potriviți ca să primesc răspunsurile pe care le doresc. Sau s-a abandonat ideea la producători și nu se mai fabrică acest tip de mobilă. Discuția se poate transforma în apologie, căci la fel a fost și cu forma scaunului Quadrant, produs acum vreo 20 de ani, uitat și revitalizat recent ca produs foarte trendy.

Imaginile găsite online de dulapuri înalte, cu sertare sau fără, cu polite sau rafturi de vin, cu uși de vitrină parțiale sau complete … gama mare de care e nevoie în funcție de cerințele de mobilare se reduce de fapt la module. Dacă caut module nu găsesc. Toate rezultatele se rezumă la dulapuri înalte cu uși pline, mai pantofare, mai dulapuri de baie … Nu scriu din propria mea plăcere pentru acest tip de soluție constructivă pentru mobilier ci din cauză că se cere. Mă întreabă mulți oameni cu care vorbesc la telefon despre ceva care să fie pus pe unul sau doi pereți, așa … să ocupe 2 până la 4 metri, în funcție de particularități … Și mie îmi vin în minte doar aceste module, pe care nici noi nu le mai fabricâm, deși tare mi-aș dori.

Olandezul ce pe vremuri ne-a învățat cum e cu mobila, acum mai bine de 25 de ani, dorea o gama de mobilă ce azi nu se mai cere, însă mi-aș pune reputația rămășag că nu mai e mult și revine ideea din nou, la modă. Vremurile colecției Provence, cu forme clasice au apus, însă schimbate liniile mobilierului așa cum e produsul dresor Bold, în linii drepte, cu inserții metalice, finisaje moderne, dar cu funcționalități replicate din colecția Provence, tare cred că s-ar dori și achiziționa. Vorba aia, clientul cumpănește ce vede pe tarabă, nu te întreabă ce ai putea face și n-ai.

Aceste imagini, cele de mai jos sunt ale ultimelor piese, păstrate din melancolie și nostalgie de vremuri apuse. Sunt produsele noastre, fabricate de noi, din care și eu acasă dețin o parte, puțin diferită. Au gabaritic exact aceleași dimensiuni. Interiorul diferă doar din motivul echipării dorite. Cred că module cu rafturi pentru biblioteci sau cele cu sertar la mijloc, vitrină de băuturi sus și polițe jos ar face furori și acum a târgul de mobila. Voi fi la Bife SIM 2017, ca vizitator, sa dau mâna cu prietenii vechi si noi.

Cu drag, de vremuri ce sper să revină.

module
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.