Moooi, brandul reprezentativ pentru cum gandeste Olanda in materie de design!

design olandez Moooi mobila din colectia moooi

Marcel Wanders este poate cel mai cunoscut designer al valului olandez de design, reprezentat prin Moooi. Cu doi „o“, Mooi reprezinta „frumos“ in olandeză,  iar daca mai adaugam un „o“ obtinem brandul asupra caruia Marcel Wanders si-a pus cel mai mult amprenta. Fiecare obsesie a stilului sau, de la macrame-uri complicate la mobilierul „Alice in wonderland“ se regaseste in colectiile sale.

Moooi reprezinta unul dintre spatiile cele mai hedoniste in materie de design din Amsterdam. Este o colectie de „de toate”, caracterizata prin fumos si calitate.

De la obiecte de arta, de lifestyle, antichitati suedeze, cadouri, carti sau orice curiozitate a lumii, Moooi prin acest amalgam stimuleza apetitul pentru creatie!

Haideti sa ne delectam cu ultima colectie Moooi, o colectie de mobilier vintage jucaus. Altdeutscher este denumirea sub care a imaginat pentru spațiul teuton o explozie de culoare aplicată pe forme clasice, benficiind de un fundal alb. Ceasul, dulapul și servanta sunt decorate cu picturi realizate manual, inspirate din stilul francez căruia i se aduce un tribut. Pene, ceasuri, cuțite, cranii, pilule, chei, capete de animale, toate motivele îndeamnă la contemplare, pentru a fi capabili să parcurgem întreaga sumă de figuri aplicate. Gloanțe, cuie, lacăte și trandafiri, zaruri, muște sau halebarde, n-ai gând să poți gândi ce vor întâlni ochii pe această explozie de culoare.

mobila din colectia moooi

mobila moooi

piesa de mobilier din colectie moooi

mobila pictata

ceas din colectia moooi

Din România avem tot mai mulți designeri care impresionează fie că abordează stiluri elegante, somptuoase, ca și Masha Verhoogt – profil de designer din România fie că se raportează la motivele tradiționale și creează din nou, bazați pe vechi forme cunoscute, în haine noi. Vorbesc cu drag nespus despre Șezi, un brand românesc aparte, cu impact incredibil și o prezență online care a depășit demult granițele țării.

Avem șanse reale să impresionăm Europa, nu prin politicieni, ci prin extractele de frumos tradițional de care dispunem din belșug. E nevoie de temerari, să spargem bariere ce nu ne-au fost impuse, ci ni le-am clădit singuri.

Dacă cutezați să vă avântați în modern, Marcel Wanders ne propune Container Bodhi Linoak – Citește!

Aprecierea frumosului stă în ochii privitorului.

design olandez
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.