Aproape fără comentarii, meritele construcției acestor motoare din lemn aparțin exclusiv realizatorilor. Îmi amintesc că Virgil a remarcat cât de puțin e reprezentată breasla amatorilor de bricolat lemn în România. Dacă vi se pare că ceva meșterit de voi ar putea fi apreciat de alți iubitori de lemn, aștept să vă înscrieți în Comunitatea celor care iubesc lemnul, accesabilă prin logarea pe acest blog. Găsiți secțiunea de logare pe prima pagină, în partea de sus.
Eu urmăresc canalul de Youtube al lui Mathias Wandell si mă număr printre admiratorii sai. Motoare din lemn, acționate sub tot felul de soluții tehnice pot fi construite de oricine, iar acest demers, al bricolajului, poate aduce satisfacții nebanuite. Ideea de aproduce cu propriile mâini ceva care ”merge” este destul de comună bărbaților, iar meștereala cu dichis, pentru mașinării și mecanisme denotă un caracter axat pe aplicații practice, funcționabile, utilizabile.
Nu lucru mecanic pe care aceste angrenaje îl poate produce este scopul final, ci mulțumirea de a duce la bun sfârșit un plan de construcție. Cred că printr-un astfel de proces, legătura dintre tata si baiatul său poate să se strângă foarte mult, cei doi devenind parteneri și tovarăși care împărtîșesc aceleași plăceri. Am tot scris și voi repeta întruna ca diferența dintre bărbați și băieți este data doar de prețul jucăriilor.
S-aveți parte de bucurie în suflet indiferent ce munciți sau faceți pentru a vă relaxa.