Muntele din Urzeala Tronurilor

Hafthór Björnsson Recordul de 1000 de ani

Hafthór Júlíus Björnsson este numele celui care joacă rolul lui Gregor Clegane, fratele Câinelui, în seria Urzeala Tronurilor, serial produs de HBO după cărțile scrise de  George R.R. Martin. Acum câțiva ani, când am ajuns să vizionez prima parte a seriei Cântec de Gheață și Foc, m-a prins așa de tare încât am citit toate cărțile înainte de a fi puse în scenă sub formă de film. Apoi am urmărit toate seriile, adică 4, difuzate de HBO, cu la fel de mare interes, făcând paralela dintre carte și film, urmărind ce anume s-a respectat față de carte.

Rămân la părerea că o carte este mult mai cuprinzătoare și mai palpitantă decât un film, în care este imposibil de inclus toată intriga, detaliile și descrierile așternute pe hârtie, dar și așa, e interesant de urmărit într-o ecranizare dacă filmul arată sau se apropie de imaginile conturate în minte din timpul lecturii.

Hafthór Björnsson
Recordul de 1000 de ani

Hafthór Júlíus Björnsson este la rândul său o somitate în lumea Celor mai Puternici oameni, deținând titlul pentru Europa. Pentru că provine din țările nordice, era cumva firesc să aibă o afinitate pentru mitologia și legendele vikingilor, iar recent s-a consemnat, în Australia, doborârea unui record vechi de 1000 de ani, aparținând lui Orm Storolfson. Conform legendei, căci de 1000 de ani numai legendă poate fi, a cărat pe umeri, trei pași, un catarg de corabie lung de 10 metri. Tot legenda consemnează că acum 1000 de ani a fost nevoie de 50 de muritori de rând pentru a ridica și a-i pune pe umeri bușteanul, iar Orm Storolfson a făcut 3 pași după care i s-a sfărâmat spatele.

Hafthór a doborât recordul ridicând un buștean de 640 de kilograme și a parcurs 5 pași, fără a-și distruge spatele. Comentariilor răutăcioase au ridicat problema micimii pașilor, eu le răspund că doar nu s-ar fi așteptat la pași de paradă.

Urmăriți filmarea :

Pe mine m-a impresionat structura de lemn și bușteanul folosiți, toată șandramaua construită doar pentru 5 minute de filmare. Nu mi-au plăcut comentariile de pe Youtube, dar într-un final dătătorii cu părerea despre cât de reală e demonstrația de forță sunt sigur că n-ar fi în stare nici dacă-ar trăi 1000 de ani să realizeze ei singuri asta.

Am mai scris și despre –Concursuri de taiat busteni

O zi faină, mă duc la schi, cu brazi și zăpadă !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.