Natura vorbește – Julia Roberts este Mama Natura

Natura vorbeste seria – Natura vorbeste

Când Natura vorbește, chiar dacă e nevoie de un om ca să o facă pentru ea, pentru a fi mai clar înțeleasă, toți ar trebui să luăm aminte. Recent l-am urmărit pe TEDx și pe Brian Cox, omul de știință care la fiecare documentar la care participă încearcă să trezească conștiința umanității și să redirecționeze, la fel ca mulți alții, atenția globală spre faptele cu adevărat importante. Îngrijirea planetei s-a transformat in comerț cu produse BIO, construcția de mașini pe bază de curent se lovește de giganții petrolieri, fiecare demers care ne-ar putea salva este frânat și metamorfozat în bani de cei care au în minte doar scopuri imediate. Bunăstarea pentru o decadă decimează secolele ce urmează.

Natura vorbeste
seria – Natura vorbeste
Natura vorbeste

Politica, aspectele economice, materiale sau sentimentele inter-sociale sunt vlatile și trecătoare. Nimeni nu mai știe și nici nu contează dacă acum 100 de ani, nu 100, 50, cineva era bine văzut în societate, dacă ocupa o funcție sau dacă era iubit sau urât de semenii lui. Îi ținem minte doar pe aceia care atunci, au săvârșit fapte ce ne influențează și acum în sens pozitiv. Ok, și negativ, dar doar pentru a ne feri de cei care au făcut rău.

Oamenii ar trebui să învețe să asculte când Natura vorbește, pentru că o face continuu și indiferent de prezența și acțiunea oamenilor asupra ei, ea, natura va continua să existe și să se adapteze chiar și în lipsa noastră. Noi vindem teren și-l cumpărăm, folosim resursele planetei, ne otrăvim mediul sau corpurile, pentru Natură este totuna. Brian Cox spunea că faptul în sine de a fi viețuitoare dotate cu inteligență ar trebui valorificat și pusă la treabă această inteligență. Cercetarea, inovația, viața simplă, ar trebui să ne fie preocuparea de bază, nu conflictele și urmărirea scopurilor materiale imediate, în detrimentul celor ce nu pot să o facă pentru ei însuși.

Natura vorbește

Am vizionat acest clip și cu traducere în limba română, deși prefer limba engleză netradusă pentru că are construcții lingvistice bazate pe înțelesul din context și astfel fiecare are libertatea de a extrapola mai amplu înțelegerea. Celor ce nu vorbesc engleza le recomand să caute varianta tradusă, pentru că mesajul este extrem de important.

Natura vorbeste

Noi, oamenii trebuie să învățăm să nu ne mai facem rău unul altuia, să renunțăm la dogme și prejudecăți și să lucrăm ca unul pentru binele tuturor. Am fi putut fi departe, daca ascultam când Natura vorbește cu noi, în schimb renunțăm să mai avem vise și lucrăm pentru bani pentru împlinirea viselor altora, care ajung să se transforme în coșmare pentru noi, cei care i-am ajutat.

Faceți-vă timp și ascultați acest demers, cei care l-au realizat nu ne cer nimic, nu urmăresc pentru propria entitate vreun scop, iar faptul că Kevin Spacey, Harrison Ford, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Edward Norton, Penélope Cruz, Robert Redford  și alții au subscris acestui demers ar trebui să ne facă să credem că unii au reușit să deschidă ochii și până nu vom reuși mai mulți să o facem, nu vom putea schimba nimic. Canalul Youtube al celor de la Conservation International are 45.000 de subscriberi, de 10 sau 20 de ori mai puțini decât un videoblog de bancuri din România. Cred că din păcate oamenii buni și cu mintea deschisă nu sunt prea mulți și e nevoie de orice demers pentru a-i cere oricărei fiinte umane, prin orice canal de comunicare să se deștepte. Asta însemnând și trezire și iluminare interioară .

 

Dacă subscrieți, aștept un mesaj la comentarii, dacă nu, sunteți liberi să faceți orice demers credeți că este benefic pentru voi, pentru cei de după voi și pentru cei din jurul vostru.

Update 2023 – Clima – schimbări și statistici 2022

2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.