Padurea Centenar – 1.918 stejari plantați în România

Padurea Centenar

Padurea Centenar este pădurea care va uni simbolic Basarabia de România. Marea Unire a avut loc în 1918, iar în an centenar, 1918 stejari au fost plantați în apropiere de Huși, alți 1918 stejari au fost plantați pe cealaltă parte a Prutului. Poate vă surprinde, dar acțiunea a fost organizată de autoritățile locale din județul Vaslui, având alături o delegație venită din Republica Moldova.

300 de voluntari au participat la această acțiune, printre care și reprezentanți ai Jandarmeriei Române, de pe pagina cărora am aflat știrea.

Este o spectaculoasă unire de forțe, mai ales dacă luăm în considerare situația pădurilor din țară. Am văzut câteva acțiuni de plantare anii trecuți, au apărut în media informații despre alte astfel de acțiuni și în această primăvară și mi se par un bun progres și un indiciu de responsabilitate a noastră a tuturor. Iată că se poate!

Padurea Centenar a fost plantată pe 17 aprilie 2018 și marchează simbolic decizia sfatului țării de la Chișinău prin care Moldova a votat unirea cu Regatul României în data de 27 martie 1918. Acesta a constituit primul pas în unificarea tuturor provinciilor. Idea aparține Direcției Silvice Vaslui.

Vor fi multe acțiuni care vor marca Centenarul Unirii anul acesta. Probabil ați auzit că lucrurile nu stau bine la Ministerul Culturii, care întârzie aprobarea fondurilor, și totodată, nu se știe dacă există un calendar aprobat al evenimentelor.

Citeste si Primul metru de autostrada din Moldova – Szpícslesz

E admirabilă adunarea de forțe pentru o astfel de activitate și e de apreciat răspunsul oamenilor la o astfel de invitație. Încet, încet, înțelegem și noi ce înseamnă să dai înapoi ceva lumii în care trăiești. Munca în folosul comunității, activitățile de voluntariat, unesc oamenii într-un mod pe care, dacă e să fac o glumă, doar alcoolul o mai face. Dar modul acesta este mai constructiv. La cât mai multe știri de acest gen!

Cu drag de lucruri bune!

 

Padurea Centenar

Padurea Centenar

Padurea Centenar

[foto]

Padurea Centenar
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Impresionant si demn de toata dragostea si stima noastra,pentru asa un gest…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.