Parchet din bambus densificat

Am montat 5 mp de parchet din bambus densificat în baia de la cabană

parchet din bambus densificat

E prima dată când montez parchet din bambus densificat și am ales această soluție motivat de ideea de a-l încerca, pe o suprafață mică. Intenționez sa pun acest tip de parchet la casa de locuit a familiei, pe 120 de mp, așa că am vrut să-l testez. Am doar 5 mp de pardosea în baia de la cabană. Baza de sub parchet este OSB de 18 mm, peste care am montat o folie aluminizată de 2 mm, apoi parchetul nelipit – float.

Montajul a mers șnur, simplu, sistemul cu Click se cere singur la loc, fără multe bătăi de cap, odată ce ai pornit primele 2 rânduri. Am folosit distanțiere de 8 mm la perete.

parchet din bambus în baie
Parchet din bambus densificat 17

Observații din timpul montajului:

  • nu poți face nici un semn cu creionul pe suprafața lăcuită. Am lipit bandă de hârtie ca să fac marcaje
  • se taie foarte simplu, cu un circular, însă firisporul rezultat este foarte înecăcios și granulat, trebuie grijă la ochi și la inhalat
  • are așchii pe margine, deși este un produs Premium, sunt foarte dureroase când intră în palme
  • se potrivesc foarte bine, nu trebuie bătute mult cu ciocanul.
  • trebuie pregăurire dacă ai de fixat un holzșurub, altfel crapă.

Fibra este foarte asemănătoare cu cea a unui lemn masiv, privită de la distanță. Dacă te apropii de suprafața de parchet din bambus se văd totuși particularitățile specifice.

parchet din bambus densificat
Parchet din bambus densificat 18

Am ales să montez parchet din bambus densificat la cabană mai mult de test. Am achitat 1500 de lei pentru aproape 6 mp, cât înseamnă 4 cutii, ca să mă conving că are calitățile pe care le așteptam în urma aprecierii descrise anterior – Pardoseli din lemn masiv – testul Janka.

trecerea pe sub usa culisanta
Parchet din bambus densificat 19

Nu am vrut faianță și gresie în baia respectivă, nu va avea parte de umiditate excesivă, are o fereastră pentru aerisire. Va fi utilizată sporadic, cel mai rar partea de duș. Am căutat o cabină de duș cu 4 pereți de sticlă tocmai pentru că nu am ceramică pe pereți. A trebuit să merg până în Budapesta după ea, deși e Sanotechnik, un brand vândut și la noi. Pur și simplu, cu tot cu drum am ieșit la 1/2 din prețul găsit aici.

În rest pe podeaua cu parchet din bambus vor sta doar un vas de WC și un corp cu chiuvetă. Apa caldă vine de la un instant trifazic Stiebel Eltron, incredibil de mic și ușor de montat.

Ca fapt divers, după montaj, am rămas cu câteva bucăți din care tăiasem elementele de închidere. Am fost curios cum se rupe, din ce e la interior. E foarte elastic și la rupere s-a sfâșiat. Abia am reușit să rup o stinghie de 3-4 cm lățime, iar capetele au fost pline de așchii.

capete rupte de parchet din bambus densificat
Parchet din bambus densificat 20
capete rupte de parchet din bambus densificat
Parchet din bambus densificat 21

În concluzie, dacă aș găsi la un preț mai decent, cu un discount apreciabil față de prețul la care l-am cumpărat, este o alegere foarte bună calitativ, comparativ cu orice parchet stratificat am văzut până acum.

Se vede clar că e masiv în toată masa, cu grosimea de 14 mm. La această grosime toate celelalte opțiuni sunt la fel de scumpe, însă construite din sandwich-uri de toate culorile și materialele.

Voi ați montat, dețineți, apreciați sau nu acest tip de parchet?

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.