Patul copac – amintire din timpurile când dormeam în copaci

patul copac

Asta cred eu despre patul copac. Am fost curioasă să-i găsesc inventatorul, știți că povestea din spatele unui produs e cea care vinde produsul cel mai bine. Nu l-am găsit. Am găsit în schimb un articol legat de când au inventat oamenii patul. Cea mai veche saltea din lume a fost găsită în Africa de Sud și are peste 77 mii de ani. Nu glumesc! Sigur, sursa e din articolul acesta, nu-i pot testa veridicitatea. Se pare că salteaua era destul de lată și de groasă pentru a ‘găzdui’ întreaga familie.

patul copac 2Putem presupune că stămoșii, stămoșilor noștri, înainte să-și construiască prima casă, s-au prins ei că e mai sigur să doarmă în copaci. Riscul să fi atacat de animale sălbatice era mai mic. Apoi, cu siguranță că n-au fost crengile prea comode, astfel, au pus frunze să nu-i doară spatele… ce nu face omul pentru confort. Cred că senzația aceea de libertate, de relaxare dată de somnul sub cerulul liber privind stelele, dacă nu plouă, a rămas în structura noastră ADN, și iată că unul din semenii noștri, s-a gândit să ne ducă înapoi în timp.

 

patul copac 3

Patul copac își dorește atât de mult să recreeze  atmosfera de copac, încât vine și cu crengi, și cu un cuib de păsărele, potrivite în loc de ceas deșteptător. Mă gândesc că ar fi mai bun pentru o cameră de copil decât pentru un dormitor de adult, dar cine știe. Dacă ești iubitor de natură, iarna trece destul de greu, un astfel de pat ar da senzația că ești în pădure. Sau poate preferați hamacul pentru relaxare?

patul copac 4

Oricum ar fi, idei de design sunt din plin. Alegerile sunt destul de greu de făcut, mai ales că nu ne permitem să schimbăm interiorul casei noastre foarte des. Eu aș alege patul copac pentru o căsuță la țară sau dacă aș avea un dormitor mare.

Spor la decorat!

 

patul copac 5 patul copac

 

patul copac
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.