Picior de forma trapez pentru mese cu blat din stejar masiv

picior de forma trapez intors Modelul de masa Adriano

Au trecut ani de când am scris despre prima masă cu picior de forma trapez, modelul Georgia și am numărat pentru piața domestică, internă, sute de comenzi pentru această masă. În timp, am adăugat formei inițiale mai multe opțiuni disponibile la alegere pentru cei interesați și care pot fi selectate fără costuri suplimentare. Modelul Georgia se produce cu blat de grosime 2,8 cm și cu bordura dublata la 5,6 cm. Blatul poate avea marginea lungă cu formă dreapta sau organic neregulată. Picioarele mesei Georgia sunt de forma unui trapez, cu baza mare în jos.

Masa Georgia este o soluție apreciată și comandată destul de frecvent, cred că cea mai mare concentrare de astfel de mese se află în Corbeanca, Ilfov.

Mai recent am dezvoltat pe seria meselor cu blat de cer, care au opțiuni similare și o varianta de masă cu picior de forma trapez, însă poziționat invers, cu baza mică în jos și confecționat integral din metal. Se pare că tendința de rustic industrial predomină și e tot mai des aleasă soluția de lemn-metal pentru amenjările interioare. Scaunul Quadrant este metal și piele naturală și este direcția pe care vestul Europei merge ferm.

picior de forma trapez intors
Modelul de masa Adriano

Masa Adriano poate fi echipată la fel ca și masa Georgia cu blat de grosime variabilă, 2 sau 3 cm. Bordura este la fel, dublată, pentru o senzație de masiv mai puternică. Recomandăm alegerea blaturilor de tipul 3+3 doar la mesele de dimensiuni mai mari, care depășesc 220×100 cm. Altfel este parcă prea mult pentru o masă de doar 180×90. Alegerile blaturilor mai mici sunt justificate întotdeauna și de spații mai reduse și de aceea ergonomia este cuvântul de ordine.

Pentru acest tip de picior de forma trapez baza e construită din profil rectangular, pătrat. Cred că ergonomic este important că spațiul de la picioare crește și permite și celor cu peste 45 la pantofi să nu mai lovească vârful bombeului de piciorul mesei. Totul ține până la urmă de gusturi. Eu aș rămâne tot pe lemn, însă sunt doar eu, pentru mine setul de valori e diferit cu siguranță față de al altora. Amenajarea interioară dictează întotdeauna alegerile, de aceea e important de stabilit de la bun început tonul general al amenajării.

Cu drag, de posibilități nelimitate.

picior de forma trapez intors
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.