Prios – Cu alte cuvinte … Iosif Constantin – meșter din București

prios Masa din Teasc de vin vechi de 50 de ani

Doar Constantin Iosif , fără Drăgan … ca și Mecena din Lugoj al Universității Drăgan. Mai simplu … Prios, e tot Costi. Accesează www.prios.ro și chiar dacă navigarea nu e cea mai facilă, imaginile îți vor releva o parte din sufletul unui om mare. Mare la sfat, căci multe talente zac întrînsul, vorba poetului. Tâmplar era la prima vedere, dar sudează, recuperează materiale, produce piese unicate artizanat și fotografiază minunat.

Colegii lui, Dragoș Costache și Ionuț Dragnea îl depășesc cu mult la statură, însă nu pot exprima decât admirativ cum văd ei meșteșugul pe care Costi îl prezintă și pe Prios. ”Ăsta face din orice bucată de lemn sau tablă ceva util, vede în recuperarea materialelor oportunități la nivel de artă” – mi-a spus Ionuț.

Căndva, despre o parte mică din povestea lui, am aflat că a pornit la muncă și creație mai abitir după ce a lucrat un corp mic din lemn vechi recuperat pentru o frizerie din capitală, ModsBarbershop. Dacă i-ați trecut pragul, sigur ați remarcat amenajarea interioară aparte, iar mânuitorii de foarfece de acolo vă vor recomanda, dacă întrebați, cu drag către Costi, adică Prios, pentru lucrări în lemn deosebite.

constantin-iosifImaginile cu el, de pe Facebook îmi arată un om fericit, iar când l-am întâlnit a fost mai degrabă retras. Sigur că vedea în ceilalți trei participanți la discuție oameni mai vechi în viață, dar cu nimic mai presus … Te asigur Costi! Am avut noroc cu Adriana că l-a descusut și m-a tras de mânecă mai apoi – Să vezi ce știe și face, să te uiți la pozele lui, sigur îți vor place … mi-a spus consoarta.

Văd un om fericit, cum rar mi-a fost dat să întâlnesc printre cei din generația lui. Are o liniște-n privire, o siguranță și o lipsă de zbatere, prezentă doar pe chipurile celor nesiguri sau imaturi. Nu știu ce scoală a vieții a urmat, dar rezultatul este frumos, e viu și încrezător în forțele proprii, știe și chiar face mai multe decât poți să îți închipui la prima vedere.

Iosif Constantin - Prios

Am remarcat că a demarat în online un magazin, este prezent pe ETSY.com, creează și găsește oportunități în orice.

Corpuri de iluminat marca Prios

Piese de mobilier marca Prios

Preferata mea din toate creatiile Prios

Dacă vedeți pe prios.ro un cuier din lemn vechi recuperat, nu-l mai comandați, Victor e martor că îi place. Costi, imaginea e neclară pentru că nu a stat fiul meu la poze, dar a manevrat cuierul și ne-a spus că trebuie pus pe perete din prima clipă când l-a văzut. Am vrut să il iau din mână, dar a refuzat : ” Tati, nu e gheu, pot singuu”. R-ul e greu de pronunțat și de regulă e U.

Prios
Victor si cuierul din lemn primit cadou

Mulțumim Costi, pentru cadou, pentru ceea ce lucrezi și pentru că faci parte dintr-o gașcă nebună, aparte, nonconformistă.

prios
35 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.