Proiect de casa noua Filip Concept – locul 3 – neatribuit la segmentul Case mari

proiect de casa noua

proiect de casa nouaMi-am revenit cu greu după ultimul demers de publicare a unui proiect de casa noua, din seria celor care au participat la Concursul de proiecte cu titlul – PLAN DE REVITALIZARE A SATULUI MARAMURESAN  CASE TIP PE VALEA MARIEI, VALEA COSAULUI SI VALEA IZEI. Duminica trecută a reprezentat un vârf de accesări nemaiîntâlnit până acum, cu reacții dintre cele mai diverse, pe ambele pante ale clopotului lui Gauss.

Numeroase luări de poziție au fost moderate, apreciind munca celor care au lucrat la Casa Archor, însă și laude și critici au însoțit cavalcada publicării acelui articol. Nu am încă sufletul structurat să le fac față și să nu le asimilez, fie că sunt pozitive, fie că sunt negative, dar mă reinventez și învăț de fiecare dată că orice demers aduce reacții. Entuziasmul care m-a cuprins mă face să cred că această suită de proiecte va câștiga adepți, vor apărea persoane real interesate în construirea lor, în zonele cărora le sunt destinate.

proiect de casa noua

Aceste proiecte sunt unicate pentru întreaga țară, nu s-a mai făcut așa ceva, deși îmi doresc din tot sufletul să continue inițiativa. Reușita arhitecților din Maramureș poate să pornească o flamă ce va cuprinde Ordinul Arhitecților însuflețindu-i să recucerească deontologia unei meserii practicate la cererea unor beneficiari, contra cost, evitând în cea mai mare parte pătarea tradiționalului românesc cu forme neintegrate în contextul urban sau mai ales Rural.

Proiect de casa noua – interiorul

Proiectul din imaginile de față, ar fi primit locul 3 la secțiunea de case mari, însă podiumurile celor 3 secțiuni sunt incomplete din cauza unor vicii de procedură. Proiectul de casa noua aparține biroului de arhitectură Filip S Concept din Baia Mare și este o declarație de îndrăzneală, din punctul meu de vedere.

Pentru cei care înțeleg diferența dintre Haute Couture și Pret-a-porter din domeniul vestimentației, aș folosi această comparație pentru a localiza realizarea celor de la Filip Concept în straturile rarefiate ale atmosferei unde arhitecții respiră și imaginează liber, neconstrânși de vreo specificație.

Proiect de casa noua – exteriorul

Ideea prezentată de Filip Concept este aparte, intrigantă și pare a proveni dintr-un viitor. Cred că un proiect de casa noua trebuie să fie realizabil și asemănător cu ceva, însă pentru cel care acceptă libertatea totală acordată proiectării și e dispus să construiască folosind asfel de idei, s-ar putea să fie considerat cel puțin excentric, înainte de a fi apreciat ca deschizător de drum. Gaudi este un exemplu, dar ce este azi Sagrada Familia? Nu fac comparație, doar aduc un exemplu, de nonconformism. Sunt inginer electronist ca formare, mi se-ngaduie profanitatea, când vorbesc despre domenii unde nu am cunoștințe. Totuși, rezultatul celor care îndrăznesc să cuteze trebuie prezentat publicului, pentru evaluare, apreciere și critică.

proiect de casa noua

Nu avem un proiect final, cu planuri sau instrucțiuni de realizare. Azi avem doar un concept de proiect de casa noua, pe care vi-l prezint cu încrederea că-l veți privi ca pe începutul unor noi drumuri în proiectare, sâmburii pentru continuarea tradiției sub forme noi.

Cu drag, de imaginație neconstrânsă!

proiect de casa noua
17 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    ….. GENIAAAAAAL … !!!!!

  2. #2 Comentariu nou

    Tot respectul, imi doresc si eu o asemenea casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.